Albert Heijn gaat centrum Rotterdam stil en schoon bevoorraden

In het centrum van de vier grote steden versnelt Albert Heijn samen met zijn partners de verduurzaming van het transport naar winkels en klanten. In Rotterdam is begin 2023 zowel thuisbezorging als bevoorrading van winkels binnen de centrumring 100% elektrisch. In

Rotterdam introduceert het uitproberen van elektrische voertuigen

Ondernemers die benieuwd zijn hoe het is om goederen te vervoeren in een elektrisch voertuig, kunnen dat nu gratis uitproberen. Bedrijven kunnen tijdens een proefperiode gebruikmaken van een elektrische bestelbus, LEVV, scooter of cargobike.

Bouwbedrijf Bakker Arkel start met uitstootvrij wagenpark

Bouwbedrijf Bakker Arkel is de overstap naar uitstootvrij vervoer gestart met de aanschaf van een eerste elektrische bestelauto. Jeroen Spruit, verantwoordelijk voor het wagenpark van het bedrijf, vertelt over de omslag die het bedrijf moet en wil maken. “Wij rijden veel in Rotterdam, dus we moeten er in mee. Maar we willen als middelgroot bedrijf […]

Minder ritten door vervoer over water

Hoogbouw op een klein perceel, midden in de stad en aan de drukke Boompjes. Zo min mogelijk vrachtverkeer is dan een uitkomst voor een strak logistiek proces. Maar hoe doe je dat? Cordeel vond de oplossing en vroeg er subsidie voor aan.

Nu ook subsidie voor uitstootvrije vrachtauto’s

Ben je ondernemer en ben je van plan een nieuwe, uitstootvrije vrachtauto te kopen of leasen? Vanaf 9 mei 2022 kun je gebruik maken van de nieuwe Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) van de Rijksoverheid.

Parcls verduurzaamt pakketbezorging door bundeling

Op 14 maart opende Parcls het eerste buurtpakketpunt in de Schilderstraat in Rotterdam. En daar blijft het niet bij als het aan CEO Marlies van Lohuizen ligt: ‘Alles wat met pakketten te maken heeft willen wij verduurzamen.’

Gemeente Rotterdam onderweg naar uitstootvrij wagenpark

Ook de gemeente Rotterdam werkt aan verduurzaming van haar eigen vervoersmiddelen. Van scooters tot aan grotere vuilniswagens: de komende jaren wordt het wagenpark steeds schoner. Bekijk in de infographic hoe gemeente Rotterdam ervoor staat.

Parcls opent eerste buurtpakketpunt in Rotterdam

Pakketservice Parcls opent vandaag het eerste buurtpakketpunt in Rotterdam. Online bestellingen kun je bij Parcls gebundeld afhalen of per elektrische bakfiets thuisbezorgd krijgen.

In welke steden komen de eerste ZES-zones?

Benieuwd waar de ZES-zones komen te liggen? Op deze kaart vind je de zones zoals nu bekend. De kaart biedt daarnaast veel relevante data over stadshubs, huidige milieuzones, bedrijfsterreinen, winkelgebieden en nog veel meer. De kaart geeft daarmee inzicht in de actuele mogelijkheden voor zero-emissie bevoorrading.

‘Elektrisch rijden? Ik kan het iedereen aanraden!’

Taste 2 bezorgt luxebroodjes aan bedrijven en zette een jaar geleden de stap naar elektrisch vervoer.