Subsidies en fiscale voordelen

voor schone en efficiënte stadslogistiek

Met subsidies en aantrekkelijke regelingen kunnen ondernemers makkelijker aan de slag met schone en efficiënte stadslogistiek. Momenteel zijn de volgende subsidieregelingen van kracht.

Subsidie AanZET

De landelijke aanschafsubsidieregeling Zero Emissie Trucks (AanZET) is er voor alle ondernemers die van plan zijn een nieuwe, uitstootvrije vrachtauto te kopen of leasen. Vanaf 9 mei 2022 is het mogelijk om deze subsidie aan te vragen. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en het type truck, varieert de hoogte van de subsidie tussen […]

Ga naar artikel Subsidie AanZET

Subsidie LabZES

De LabZES subsidie helpt ondernemers in hun doel van schone en efficiënte stadslogistiek. Projecten in dit kader kunnen eenmalig financieel worden ondersteund. Allerlei projecten kunnen in aanmerking komen voor subsidie, mits zij laten zien dat zij zorgen voor minder ritten met vracht of voor minder uitstoot.

Ga naar artikel Subsidie LabZES

Subsidie voor efficiënte en schone bouwlogistiek

Bouwers die voor hun werkzaamheden binnen de ruit van Rotterdam minder ritten van en naar de bouwplaats maken of deze schoon uitvoeren, kunnen subsidie aanvragen voor de meerkosten die zij daarvoor maken. Aannemers kunnen een subsidie aanvragen tot een maximum van 150.000 euro. In totaal is een bedrag van 650.000 euro beschikbaar.

Ga naar artikel Subsidie voor efficiënte en schone bouwlogistiek

Aanschafsubsidie elektrische bestelauto’s

Elektrische bestelauto’s zijn goedkoper in onderhoud en gebruik, maar duurder in de aanschaf. Daarom stelt de Rijksoverheid vanaf 15 maart 2021 een subsidie beschikbaar voor ondernemers voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto.

Ga naar artikel Aanschafsubsidie elektrische bestelauto’s

Fiscale voordelen

De Rijksoverheid stimuleert elektrisch rijden met een milieu-investeringaftrek (MIA) op een elektrische bestelauto en op de aanschaf van laadpalen. Ook ben je met een elektrische bestelauto vrijgesteld van motorrijbelasting en geldt een lagere bijtelling.

Ga naar artikel Fiscale voordelen

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van: