Subsidies en fiscale voordelen

voor schone en efficiënte stadslogistiek

Met subsidies en aantrekkelijke regelingen kunnen ondernemers makkelijker aan de slag met schone en efficiënte stadslogistiek. Momenteel zijn de volgende subsidieregelingen van kracht.

Aanschafsubsidie elektrische bestelauto’s (SEBA)

Elektrische bestelauto’s zijn goedkoper in onderhoud en gebruik, maar duurder in de aanschaf. Daarom stelt de Rijksoverheid vanaf 15 maart 2021 een subsidie beschikbaar voor ondernemers voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto.

Ga naar artikel Aanschafsubsidie elektrische bestelauto’s (SEBA)

Fiscale voordelen (MIA)

De Rijksoverheid stimuleert elektrisch rijden met een milieu-investeringaftrek (MIA) op een elektrische bestelauto en op de aanschaf van laadpalen. Ook ben je met een elektrische bestelauto vrijgesteld van motorrijbelasting en geldt een lagere bijtelling.

Ga naar artikel Fiscale voordelen (MIA)

Subsidie AanZET

De landelijke aanschafsubsidieregeling Zero Emissie Trucks (AanZET) is er voor alle ondernemers en non-profitorganisaties die van plan zijn een nieuwe, uitstootvrije vrachtauto te kopen of leasen. Eind maart 2024 was het mogelijk om deze subsidie aan te vragen. Het budget voor deze regeling voor 2024 is ondertussen overtekend. Houd de website van RVO in de […]

Ga naar artikel Subsidie AanZET

Subsidie voor efficiënte en schone bouwlogistiek

Bouwers die voor hun werkzaamheden binnen de ruit van Rotterdam minder ritten van en naar de bouwplaats maken of deze schoon uitvoeren, kunnen subsidie aanvragen voor de meerkosten die zij daarvoor maken. Aannemers kunnen een subsidie aanvragen tot een maximum van 150.000 euro. In totaal is een bedrag van 650.000 euro beschikbaar.

Ga naar artikel Subsidie voor efficiënte en schone bouwlogistiek

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?