Subsidie AanZET

Elektrische vrachtauto's van Breytner op een rij

De landelijke aanschafsubsidieregeling Zero Emissie Trucks (AanZET) is er voor alle ondernemers en non-profitorganisaties die van plan zijn een nieuwe, uitstootvrije vrachtauto te kopen of leasen. Eind maart 2024 was het mogelijk om deze subsidie aan te vragen. Het budget voor deze regeling voor 2024 is ondertussen overtekend. Houd de website van RVO in de gaten voor updates over deze subsidie.

Voorwaarden

Om de subsidie aan te kunnen vragen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo komen bijvoorbeeld alleen nieuwe, volledig uitstootvrije vrachtauto’s in voertuigcategorie N3 of N2 vanaf een gewicht van 4.250 kg in aanmerking voor de subsidie:

  • Voertuigclassificatie N2 bakwagen vanaf 4.250 kg
  • Voertuigclassificatie N3 bakwagen tot en met 18.000 kg
  • Voertuigclassificatie N2 bakwagen vanaf 18.000 kg
  • Voertuigclassificatie N3 trekker

De subsidie is alleen bedoeld voor ondernemingen of non-profitinstellingen en was aan te vragen eind maart 2024. Het budget voor deze regeling voor 2024 is ondertussen overtekend. Goed van start gaan? Bekijk dan hier de checklist voor de aanvraag van de subsidieregeling.

Advies op maat

Is uw interesse gewekt? Maar weet u niet hoe u het aan moet pakken of wilt u weten of deze – of een andere – subsidie voor uw bedrijf interessant is? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan met een van de logistiek makelaars. Zij kijken met u mee en adviseren u over de overstap naar slim en schoon vervoer. Op een moment dat dat voor u haalbaar en interessant is.

 


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?