Subsidie AanZET

Elektrische vrachtauto's van Breytner op een rij

De landelijke aanschafsubsidieregeling Zero Emissie Trucks (AanZET) is er voor alle ondernemers die van plan zijn een nieuwe, uitstootvrije vrachtauto te kopen of leasen. Vanaf 9 mei 2022 is het mogelijk om deze subsidie aan te vragen. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en het type truck, varieert de hoogte van de subsidie tussen 17.800 euro en 131.900 euro.

Voorwaarden

Om de subsidie aan te kunnen vragen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo komen bijvoorbeeld alleen nieuwe, volledig uitstootvrije vrachtauto’s in voertuigcategorie N3 of N2 vanaf een gewicht van 4.250 kg in aanmerking voor de subsidie:

  • Voertuigclassificatie N2 bakwagen vanaf 4.250 kg
  • Voertuigclassificatie N3 bakwagen tot en met 18.000 kg
  • Voertuigclassificatie N2 bakwagen vanaf 18.000 kg
  • Voertuigclassificatie N3 trekker

De subsidie is alleen bedoeld voor ondernemingen of non-profitinstellingen en is aan te vragen vanaf maandag 9 mei 2022 om 9:00 uur tot 12:00 uur op 31 december 2022. Goed van start gaan? Bekijk dan hier de checklist voor de aanvraag van de subsidieregeling.

Advies op maat

Is uw interesse gewekt? Maar weet u niet hoe u het aan moet pakken of wilt u weten of deze – of een andere – subsidie voor uw bedrijf interessant is? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan met een van de logistiek makelaars. Zij kijken met u mee en adviseren u over de overstap naar slim en schoon vervoer. Op een moment dat dat voor u haalbaar en interessant is.

 


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van: