Subsidie AanZET

Elektrische vrachtauto's van Breytner op een rij

De landelijke aanschafsubsidieregeling Zero Emissie Trucks (AanZET) is er voor alle ondernemers en non-profitorganisaties die van plan zijn een nieuwe, uitstootvrije vrachtauto te kopen of leasen. Vanaf dinsdag 4 april 2023 om 9.00 uur is het weer mogelijk om deze subsidie aan te vragen. Het budget voor 2023 is €30 miljoen euro.

Voorwaarden

Om de subsidie aan te kunnen vragen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo komen bijvoorbeeld alleen nieuwe, volledig uitstootvrije vrachtauto’s in voertuigcategorie N3 of N2 vanaf een gewicht van 4.250 kg in aanmerking voor de subsidie:

  • Voertuigclassificatie N2 bakwagen vanaf 4.250 kg
  • Voertuigclassificatie N3 bakwagen tot en met 18.000 kg
  • Voertuigclassificatie N2 bakwagen vanaf 18.000 kg
  • Voertuigclassificatie N3 trekker

De subsidie is alleen bedoeld voor ondernemingen of non-profitinstellingen en is aan te vragen vanaf dinsdag 4 april 2023 om 9.00 uur. Goed van start gaan? Bekijk dan hier de checklist voor de aanvraag van de subsidieregeling.

Advies op maat

Is uw interesse gewekt? Maar weet u niet hoe u het aan moet pakken of wilt u weten of deze – of een andere – subsidie voor uw bedrijf interessant is? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan met een van de logistiek makelaars. Zij kijken met u mee en adviseren u over de overstap naar slim en schoon vervoer. Op een moment dat dat voor u haalbaar en interessant is.

 


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Plug In 010 – Het kennisevenement van Logistiek 010 – Donderdag 30 maart – Ben jij er ook bij?