Aanschafsubsidie elektrische bestelauto’s

Een man met ladder poseert voor zijn bestelauto voor het centraal station in Rotterdam

Elektrische bestelauto’s zijn goedkoper in onderhoud en gebruik, maar duurder in de aanschaf. Daarom stelt de Rijksoverheid een subsidie beschikbaar van maximaal 12 % voor ondernemers voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto.

Het subsidiebedrag is 10% van de nieuwprijs, met een maximum van 5.000 euro. Kleine bedrijven en non-profitinstellingen kunnen zelfs 12% subsidie van de nieuwprijs ontvangen in plaats van 10%. In combinatie met de subsidie kunnen ondernemers fiscale instrumenten inzetten die een korting opleveren bij de aanschaf van een schone bestelauto aantrekkelijk maken, zoals milieu-investeringsaftrek. Lees hier alles over elektrisch rijden.

Extra uitstel subsidievaststelling

Het aanvragen van de subsidievaststelling kun je uiterlijk 7 maanden na de datum van de subsidieverlening doen. Als de levertijd van de bedrijfsauto(‘s) vertraging oploopt, kun je bij het RVO een verzoek doen tot uitstel van de vaststelling met maximaal 7 maanden.

Operational lease

Ook voor leasemaatschappijen die operational lease aan klanten bieden (waarbij de bedrijfsauto eigendom blijft van de leasemaatschappij) wordt de SEBA aantrekkelijker. De bedrijfsauto hoeft niet meer op naam te staan van de leasemaatschappij om toch voor subsidie in aanmerking te komen. Dit is mogelijk voor bedrijfsauto’s die vanaf 1 januari 2022 worden geleverd.

Gratis adviesgesprek

Weten wat voor jou het beste moment is om over te stappen op elektrisch? Plan dan een gratis advies met een van onze logistiek makelaars en kijk hier wat de mogelijkheden (nu al) zijn.

Meer informatie

Lees meer over de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van: