Gratis advies? We helpen je graag!

Ben je ondernemer en kom je met jouw bestel- of vrachtauto in Rotterdam? Dan gaat er voor jou wat veranderen. Op 1 januari 2025 gaat de zero-emissiezone (ZE-zone) in. In dit gebied mogen alleen bestel- en vrachtauto’s zonder uitstoot van schadelijke stoffen rijden. Wij helpen je op weg met subsidie, persoonlijk advies en proefritten met uitstootvrij vervoer.

We helpen je op weg

Onze adviseurs helpen je graag op weg met gratis en persoonlijk advies en praktische tips. We helpen jou met:

Uitleg over de zero-emissiezone (ZE-zone) voor bestel- en vrachtauto’s
We vertellen je alles over de ZE-zone en de toegangseisen. Voor sommige voertuigen geldt een overgangsregeling tot uiterlijk 1 januari 2030.

E-besteladvies op maat
We kijken samen met jou naar je wensen en de mogelijkheden om over te stappen op een elektrische bestel- of vrachtauto. We bespreken welke elektrische bedrijfsauto het beste past bij jouw bedrijf en wat de kosten zijn. Maar ook praktische zaken zoals hoe en waar je deze kunt opladen. Wil je alvast een idee hebben over de kosten en mogelijke kostenbesparing, bereken deze dan met de E-bestelcalculator.

Elektrisch vervoer uitproberen
Het is ook mogelijk om elektrisch vervoer uit te proberen. Samen kijken we naar welk elektrisch voertuig het best past bij je bedrijfsprocessen.

Advies over subsidies en fiscale voordelen
We bespreken welke subsidies je kunt aanvragen, hoe je dat het beste kunt doen en welke fiscale voordelen er voor jou zijn bij de aanschaf van een elektrische bestel- of vrachtauto.

Mogelijkheden voor het rijden van minder ritten
Ook het rijden van minder kilometers door slimme logistiek wordt onder de loep genomen. Is dit voor jou mogelijk en zo ja, hoe dan?

Een persoonlijke, online omgeving
Na afloop van het adviesgesprek ontvang je een adviesrapport en inloggegevens voor een persoonlijke, online omgeving waar je de kostenberekeningen voor de verschillende elektrische bedrijfsauto’s kunt bekijken.

Ecostars City waardering
Ook krijg je een Ecostars City waardering. Met Ecostars City informeren, ondersteunen én waarderen we bedrijven die regelmatig in de binnenstad van Rotterdam rijden in de overstap naar schone en efficiënte logistiek. Lees hier meer over Ecostars.

Probeer elektrisch vervoer uit

Lees meer
Ontdek hoe het is om over te stappen op schoon
vervoer en probeer het uit.

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?