Deze ondernemers gingen je voor

Laat je inspireren door je collega’s! Want deze ondernemers gingen je voor op weg naar nul. Ook jij kunt je verhaal met ons delen, neem daarvoor contact met ons op. Wil je stappen zetten maar weet je nog niet hoe, vraag dan een persoonlijk adviesgesprek aan. Wij helpen je op weg.

Twee mannen poseren bij twee zwarte elektrische auto's

Careson

onderweg naar nul

Careson renoveert kantoren en gebouwen, richt deze in en onderhoudt ze ook. Het bedrijf bereidt zich nu al voor op de ZES-zone.

Drie vragen aan algemeen directeur Herman Henderson over hun stappen onderweg naar nul.

Wat is jullie drijfveer op weg naar nul?

“We vinden dat het moet, we moeten meegaan. Vanuit maatschappelijk oogpunt, maar ook economisch: we willen niet straks de boot hebben gemist. Zo’n tien jaar geleden zijn we al gestart. We werken veel met onderaannemers, die we nu alleen nog inhuren als ze uit de buurt van de projectlocatie komen. Om zoveel mogelijk ritten te besparen.”

“Voor ZZp’ers die zelf nog geen elektrisch vervoer kunnen aanschaffen, is een E-worker via ons echt een uitkomst.”

Welke stappen zetten jullie nog meer?

“Onze projectleiders rijden al volledig elektrisch. Voor onze onderaannemers hebben via de gemeente gebruik gemaakt van het aanbod om een Biro te proberen. Dat was het nog niet helemaal. Te klein, sommigen zaten met hun hoofd tegen het dak. Ook al is dit type voertuig voor ons niet de oplossing, we zijn erg enthousiast over het concept. Dus we gaan zeker uitzoeken welk voertuig wel geschikt is. Ik denk dat we naar een E-worker gaan, zoals de wagentjes van Picnic.”

 

Wat maakt jullie zo enthousiast?

“Onze onderaannemers komen straks ook in de ZES-zone en dan is het echt een oplossing. Het idee is dat we zo’n wagentje op plekken zetten waar onze onderaannemers hun spullen halen, bij groothandels bijvoorbeeld. Voor zzp’ers die zelf nog geen elektrisch vervoer kunnen aanschaffen, is dat echt een uitkomst.”

Benieuwd naar elektrisch vervoer?

Vraag dan direct een gratis adviesgesprek aan!

De werklplaats van Peulen met machines voor het bewerken van hout, kunststof en licht metaal

Peulen

onderweg naar nul

Peulen levert machines voor het bewerken van hout, kunststof en licht metaal en rijdt door heel Nederland en Vlaanderen voor service, onderhoud en keuringen.

Directeur René Peulen heeft verduurzaming, onder andere van het wagenpark, hoog op de agenda staan. “Een beter milieu is het belangrijkste maar het heeft absoluut ook financiële voordelen.”

Wat is jullie drijfveer op weg naar nul?

“Ik ben in de allereerste plaats voor zo duurzaam mogelijk ondernemen. Wij verbrandden het houtafval al op een duurzame manier, hebben LED-verlichting en een warmtepomp en zijn van plan zonnepanelen aan te schaffen. Dat laatste maakt onze overstap naar een elektrisch wagenpark nog interessanter.”

Welke stappen hebben jullie al gezet?

“We hebben drie bestelbussen. Een daarvan is al elektrisch, een oudere bus met een beperkt bereik. Nu hebben we via het probeeraanbod van de gemeente de nieuwste versies elektrische bestelbussen geprobeerd. Dat beviel uitstekend en de actieradius is enorm verbeterd. De order voor twee busjes is geplaatst, nu is het wachten op de levering zodat we straks volledig elektrisch rijden.”

“Elektrisch rijden vergt weinig onderhoud, en dat betekent ook weinig onverwachte kosten.”

 

Wat vind je het grootste voordeel?

“Weinig onderhoud, dat vind ik echt een voordeel want zo staan we niet voor onverwachte kosten. En kijk je naar de Total Cost of Ownership, dan verdien je de investering terug. Er zijn subsidies beschikbaar en straks met onze zonnepanelen is de ‘brandstof’ gratis. Voor mij is schone logistiek echt vanzelfsprekend.”

Wil je ook een stap zetten op weg naar nul?

Probeer nu gratis en vrijblijvend schoon vervoer uit via Logistiek010

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van: