Bouw- en sloopafval inzamelen met elektrische truck

Elektrische vrachtwagen

SUEZ heeft in Rotterdam een primeur voor Nederland. Vanaf 1 september zamelen we hier bouw- en sloopafval in met een elektrische portaalwagen. Deze truck rijdt 100% elektrisch; uniek omdat dit soort voertuigen normaal gesproken op diesel rijden. Iwan te Winkel, directeur Fleet & Logistics van SUEZ: “De introductie volgt op een succesvolle pilot in maart van dit jaar en is voor SUEZ weer een stap verder in de verduurzaming van het wagenpark. Door de samenwerking met bouwbedrijf Heijmans en P. van der Velden Lease laten we zien dat als iedereen zijn steentje bijdraagt, we veel voor elkaar kunnen krijgen.”

De nieuwe elektrische truck, geleverd door P. van der Velden Lease, is uniek in zijn soort en helemaal op maat voor ons gemaakt. Zo is deze truck voorzien van een opbouw om containers mee op en af te zetten bij bijvoorbeeld bouwplaatsen of particulieren met bouw- en sloopafval.

Milieuwinst in drukbevolkt gebied

Het werkgebied van de nieuwe truck, regio Rotterdam, is bewust gekozen. In een sterk stedelijk gebied is de impact van afval ophalen groot, doordat wagens daar doorgaans veel stationair draaien, remmen en optrekken. Met de elektrische truck is er geen uitstoot op deze plekken waar veel mensen zijn. De wagen is schoon, stil en zonder vervuiling. Directe winst voor het milieu en de bewoners dus. Heijmans heeft aan SUEZ gevraagd al haar bouwbakken in Rotterdam met de elektrische portaalwagen op te halen.

Ervaring opdoen

SUEZ vindt het belangrijk om ervaring op te doen met dergelijke voertuigen, bijvoorbeeld met de actieradius en het plannen van het opladen. Elektrische voertuigen kunnen minder kilometers rijden dan reguliere voertuigen, dus chauffeurs moeten ook ervaren hoe ver ze kunnen en wanneer ze oplaadmomenten in moeten plannen. Door samen te werken met partners, kunnen we ontwikkelingen versnellen. Zo kunnen we stap voor stap ons wagenpark, en daarmee onze werkzaamheden, nog verder verduurzamen.

Voor meer informatie: www.suez.nl


Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?