Subsidie voor schone en efficiënte bouwlogistiek

vrachtwagen van breytner voor bouwplaats

Gemeente Rotterdam stelt, samen met het Rijk, €1,3 miljoen beschikbaar om het vervoer van en naar bouwplaatsen binnen de ruit van Rotterdam efficiënter en schoner te maken. Met deze subsidie wil de gemeente een verandering in de sector stimuleren, die leidt tot structurele afname van het aantal bouw gerelateerde ritten en het gebruik van uitstootvrije (elektrische) voertuigen.

De regeling sluit aan bij de doelstellingen van Rotterdam als duurzame, bereikbare en energiezuinige stad, met schone lucht en een fijne leefomgeving voor alle Rotterdammers. Ook werkt Rotterdam aan vermindering van CO2-uitstoot en verbetering van de luchtkwaliteit. Tot 2022 wil het college 18.000 huizen in de stad bijbouwen. Efficiënte en schonere bouwlogistiek speelt daarom een belangrijke rol in het behalen van de doelstellingen van schonere lucht en een fijne leefomgeving.

De subsidie is bedoeld als een bijdrage aan de opstartkosten voor slimme en schone bouwlogistiek. Als aannemers minder ritten maken om Rotterdamse bouwplaatsen te bevoorraden en waar mogelijk met elektrische voertuigen, dragen zij bij aan CO2-reductie en verbetering van de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid van de stad. Bouwers kunnen dit bijvoorbeeld doen door het gebruik van bouwhubs buiten of aan de rand van de stad, waar materialen worden verzameld die vervolgens met volle voertuigen naar de bouwplaats worden gebracht.

Aannemers komen in aanmerking voor de subsidie als zij minimaal 100 ritten voor het vervoeren van bouwmaterialen en materieel kunnen besparen. De subsidie is aan te vragen tot 1 juli 2021. De werkzaamheden moeten starten binnen zes maanden vanaf de datum van aanvraag.

De subsidie aanvragen kan via www.rotterdam.nl/loket/subsidie-bouwlogistiek


Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?