Slimme en schone logistiek: advies op maat

Links een groen vlak met de tekst 'samen op weg naar nul week'. In het midden en roze bol met de tekst 'dag 3 hoe gaan we je helpen? rechts twee mensen die naar een laptop kijken

Welkom bij dag 3 van de Samen op weg naar nul-week. Tot en met vrijdag 18 juni staat iedere dag een nieuw bericht online. Steeds een ander onderwerp in het kader van Samen op weg naar nul: nul inefficiënte ritten, nul uitstoot, nul opstoppingen. Voor een gezonde, duurzame en bereikbare stad.

Hieronder vertellen wij jou hoe we je helpen de overstap te maken naar schoon vervoer en wat je van ons kunt verwachten.

Een gratis en persoonlijk advies met kostenplaatje

Misschien heb je na het lezen van onze vorige nieuwsbrieven meteen een afspraak gemaakt met onze logistiek makelaars. Nog niet? Hieronder lees je meer over de adviesgesprekken en hoe we je optimaal voorbereiden op weg naar nul.

We bespreken met jou onder meer:

  • De ZES-zone: we vertellen je wat de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek (ZES-zone) inhoudt en voor jou betekent.
  • Advies op maat: je krijgt een advies voor slimme en schone logistiek dat helemaal past bij jou en jouw bedrijf. De logistiek makelaar maakt een berekening van de kosten over de looptijd van een elektrische bestelbus en vergelijkt dit met de kosten voor je huidige vervoer. Zo kun je zien wat de voordelen zijn van de investering op een langere termijn. Ook bespreekt de makelaar allerlei praktische dingen zoals het laden, laadplekken en rijgedrag.
  • Subsidies en belastingvoordelen. Als je een elektrische bestelbus aanschaft, kun je subsidie aanvragen én er zitten belastingvoordelen aan, zoals een milieu-investeringsaftrek. De makelaar bespreekt met jou alle ins en outs en legt je uit hoe je subsidies aanvraagt. Nieuwsgierig? Kijk dan alvast hier.
  • Oplossingen in efficiënt vervoer. Er zijn nog tal van andere opties om efficiënt en schoon te rijden, denk aan heel gerichte routes rijden, het slim plannen of bundelen van leveringen, leveren aan afhaalpunten of de aanschaf van een vrachtfiets. We kijken of dit ook mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Wat levert het gesprek jou op?

Na afloop van het adviesgesprek ontvang je een rapport waarin alles wat je besproken hebt, staat opgeschreven. Je krijgt inloggegevens voor een persoonlijke online omgeving waar je de berekeningen voor jouw bedrijf in alle rust nog eens kunt bekijken. Ook ontvang je een Ecostarswaardering waarmee je ook aan klanten kunt laten zien dat je op weg bent naar nul.

Adviesgesprek aanvragen

Wil je een adviesgesprek aanvragen? Stuur een mail naar ecostars@rotterdam.nl. Een logistiek makelaar neemt vervolgens contact met je op voor het plannen van een gratis adviesgesprek op maat.

Online informatiesessies

Vanaf volgende week organiseren we drie online informatiesessies van maximaal drie kwartier. Hier geven we je nog meer informatie over ZES in Rotterdam, krijg je ook de gelegenheid tot het stellen van vragen en laten we inspirerende praktijkvoorbeelden zien.

  • Do 24 juni: Introductie in ZES
  • Do 1 juli: Alles over slimme logistiek
  • Do 8 juli: Alles over schone logistiek

Meld je hier alvast aan.

Wat is er nog meer om de overstap makkelijker te maken?

  • Met subsidies en aantrekkelijke regelingen kunnen ondernemers makkelijker aan de slag met schone en efficiënte stadslogistiek. Bekijk hier welke subsidieregelingen er op dit moment beschikbaar zijn.
  • De gemeente werkt aan meer openbare laadpunten in de stad voor elektrisch vervoer. Wel zo handig als je thuis of bij je bedrijf geen oplaadpunt hebt. Vrachtauto’s laden voornamelijk op eigen terrein. De gemeente werkt voor deze categorie aan snellaadpunten om bij te laden onderweg.
  • Met het waarderingsprogramma Ecostars wil de gemeente ondernemers stimuleren op weg naar nul. Met het adviesgesprek heb je al 1 ster verdiend. Hoe meer stappen je zet op weg naar slimme en schone logistiek, hoe hoger de waardering en hoe meer sterren. Rijd je nu al met een volledig uitstootvrij voertuig, dan verdien je ook de gouden stekker waardering.

Zien we je morgen weer?

Ben je nog niet aangemeld voor onze nieuwsbrief, doe dat dan vandaag nog.  Dan vertellen we je morgen wie je voorgingen op weg naar nul. Met inspirerende verhalen van andere ondernemers.

Volgende onderwerpen:

#4 Do 17 juni Wie gingen je voor (en wat kun je daarvan leren)?
#5 Vrij 18 juni Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

 

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Ken je andere ondernemers die deze informatie interessant vinden?
Stuur dit bericht door! Zo informeren we samen heel Rotterdam en laten we de community groeien.

Logistiek 010

Logistiek 010 vormt een community van bedrijven die goederen vervoeren of laten vervoeren, in en om Rotterdam. Hier delen we kennis en ervaringen over uitstootvrije stadslogistiek en vind je concrete handvatten, adviezen en tips om de overstap te maken naar schoon en slim vervoer.


Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?