Rotterdamse werkgevers vormen alliantie voor duurzame mobiliteit

Bovenin een groene strook met de tekst: Werkgevers bewegen naar duurzame mobiliteit in Rotterdam. Onderaan staan 21 logo's van bedrijven, waaronder Eneco, PWC en ING

Op 25 oktober 2021 ondertekenden meer dan 20 Rotterdamse werkgevers een intentieverklaring waarmee ze uitspreken de CO₂-uitstoot van hun woon-werk en zakelijk reizen minimaal te willen halveren voor 2030. Samen vormen zij de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit.

Deelnemende bedrijven willen de halvering van CO₂-uitstoot van woon-werk- en zakelijk reizen realiseren door hun mobiliteitsaanpak te veranderen en verbreden. Bijvoorbeeld door thuiswerken aantrekkelijk te maken of het gebruik van andere vervoersmiddelen te stimuleren. Zo worden werknemers aangemoedigd om vaker te kiezen voor het openbaar vervoer, de fiets, elektrisch rijden, deelvervoer of alternatieven voor zakelijke vluchten.

Rotterdams Klimaatakkoord

De Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit is onderdeel van het Rotterdams Klimaatakkoord . Het doel van het Rotterdams Klimaatakkoord is vóór 2030 CO2-neutrale, gezonde, inclusieve en betaalbare mobiliteit in Rotterdam. Een stad waarin de lucht schoon is, waarin alle Rotterdammers meekomen en meedoen. Onderdeel hiervan is meer ruimte voor voetgangers en fietsers en verbetering van het openbaar vervoer.

Slimme en schone stadslogistiek

Ook de stadlogistiek moet efficiënter en schoner worden om deze doelen te behalen. Een van de maatregelen hiervoor is de invoering van de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek in 2025. Binnen deze zogenaamde ZES-zone moeten alle bedrijfsmatige ritten dan zo schoon en efficiënt mogelijk worden uitgevoerd. Hiervoor sloten eind 2020 56 partijen het Convenant ZES.

Doe mee!

Wil je meer weten over de Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit? Kijk op de website van het Rotterdams Klimaatakkoord en sluit je vandaag nog aan. Daarmee zorg je samen met andere koplopers voor een gezond, bereikbaar en duurzaam Rotterdam.


Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?