Rotterdam eerste stad in Nederland met elektrische touringcar

Een elektrische touringcar vanaf de zijkant gefotografeerd.

Rotterdam werkt niet alleen hard aan een emissievrije stadslogistiek, maar zet ook stappen richting duurzaam excursievervoer. Buzz010 vervoert leerlingen van het primair onderwijs nu met een elektrische touringcar. Dit is de eerste elektrische touringcar in Nederland. De bus wordt vandaag op feestelijke wijze gepresenteerd bij het Wereldmuseum.

 Schone bus voor het primair onderwijs

Buzz010 is een stichting die leerlingen van het primair onderwijs vervoert naar excursies tegen een gereduceerd tarief. Zo hoeven leerlingen en leraren zich niet druk te maken over het vervoer als dat normaal te veel zou kosten. De schone bus draagt bij aan de kwaliteit en toegankelijkheid van educatieve excursie en aan het doel om in 2050 een klimaat neutrale stad te zijn. De elektrische touringcar is mogelijk gemaakt door een samenwerking van Buzz010, Stichting De Verre Bergen, gemeente Rotterdam, Nooteboom Tours en Shell.

Duurzame aanpak

Een bestaande stadsbus is voor Buzz010 omgebouwd naar een elektrische touringcar. Wethouder Vincent Karremans, Mobiliteit vertelt daarover: “We zoeken in Rotterdam actief de samenwerking met ondernemingen om van fossiel naar elektrisch vervoer over te gaan. Vooral voor grote voertuigen is dat technisch gezien vaak niet zo eenvoudig. De touringcar van Buzz010 was een reguliere stadsbus die nu is omgebouwd tot elektrische touringcar. Een slimme oplossing! De kinderen kunnen nu op een duurzame manier er op uit. Fijn voor hen en voor de stad.”

Buzz010

Leverancier van de bus, Nooteboom Tours, wilde al langere tijd hun vloot verduurzamen. Bas Woudstra, voorzitter Buzz010: “Verduurzaming van de stad is een belangrijk thema en zeker als het om vervoer van kinderen gaat, daarom willen we er als Buzz010 voor zorgen dat dat op een groene manier gebeurt. Daarnaast biedt de bus mooie educatiemogelijkheden om leerlingen iets bij te brengen over duurzaamheid en is de bus een goed voorbeeld van wat Rotterdamse partijen samen kunnen bereiken.”

Welke stappen zet jij richting nul?

Onze adviseurs helpen je graag op weg met gratis en persoonlijk advies en praktische tips. Vraag hier een gratis persoonlijk adviesgesprek aan.


Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?