Razendsnel opladen? Bij het snellaadstation aan de Reyerdijk kan het

Het eerste snellaadstation van LEAP24 in Rotterdam is officieel geopend. Het nieuwe laadstation ligt in de wijk IJsselmonde, aan de Reyerdijk 110. Het is ruim ingericht, waardoor bestel- én personenauto’s er makkelijk kunnen snelladen. 

Het nieuwe snellaadstation heeft zeven oplaadpunten. Bestel- en personenauto’s kunnen hier tot 120 kW per uur opladen. Dat is bijna 10 keer sneller dan bij een openbare laadpaal op straat. Het station is niet alleen toegankelijk voor particuliere rijders, maar ook voor grotere bestelbussen.

 

Steeds meer snelladers
Het snellaadstation is een goede aanvulling op de laadinfrastructuur in de gemeente Rotterdam. De ervaring leert dat veel ondernemers op privaat terrein laden. Maar de aanvulling van publieke snellaadstations is belangrijk om voldoende laadcapaciteit te creëren. Zeker omdat de gemeente Rotterdam op 1 januari 2025 de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek (ZES-zone) invoert. Vanaf dan moeten alle zakelijke bestel- en vrachtauto’s in dit gebied elektrisch rijden en mogen ze geen schadelijke stoffen zoals CO2 uitstoten. Een goed netwerk van private, maar zeker van openbare laadpunten is daarom essentieel.

Gratis persoonlijk adviesgesprek
Wil jij ook op weg naar nul? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek aan met een logistiek makelaar via deze link.

 

 

 

 

 

 

 


Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?