Meld je aan voor Future of Charging Symposium op 14 oktober

De flyer van het Future of Charging Symposium met de skyline van Rotterdam

Op het Future of Charging Symposium 2021 op donderdag 14 oktober 2021 in het World Trade Center Rotterdam gaan partijen uit diverse sectoren met elkaar in gesprek om inzichten en kennis te delen over elektrisch laden voor de logistiek.

In Rotterdam moeten in 2025 alle nieuwe bestel- en vrachtauto’s in de ZES-zone uitstootvrij zijn. Alle bedrijven die goederen vervoeren, het openbaar vervoer en de taxi-sector moeten de komende jaren de overstap naar elektrisch rijden gaan maken. Een groot vraagstuk binnen deze ontwikkeling is de oplaadinfrastructuur. Voor commerciële wagenparken vraagt deze om hogere vermogens, meer oplaadpunten en grotere oplaadvolumes. De uitdaging is hoe deze ‘zwaardere’ sectoren een passende oplaadinfrastructuur krijgen.

Future of Charging Symposium

Op het Future of Charging Symposium worden beleidsmakers, onderzoekers en bedrijven in de logistieke sector uitgenodigd hun kennis te delen rondom wetenschappelijke inzichten, concrete handreikingen en best practices.

Programma

Op het programma staan vier thema’s die specifieke aandacht krijgen.

 1. Opladen en gedrag
  Wat is het rij- oplaadgedrag van verschillende logistieke sectoren?
 1. Opladen en beleid
  De overheid speelt een belangrijke rol in het stimuleren van de omschakeling naar elektrisch in de logistieke- en bedrijfsvoertuigensector door oplaadpunten te faciliteren. Wat zijn de best practices van steden die vooroplopen?
 1. Opladen en technologie
  Wat zijn beschikbare technologische, geavanceerde oplossingen? Denk aan opladen met megawatts en uitwisselbaarheid van oplaadapparatuur tussen landen.
 1. Opladen en impact
  Hoe kunnen netwerkbeheerders, overheden en logistieke bedrijven samenwerken om op tijd te anticiperen op nodige aanpassingen van het net?

 Meer informatie en aanmelden

Heb je interesse in het Future of Charging Symposium op 14 oktober 2021, meld je dan aan op www.foc2021.com. Meer informatie over sprekers en het programma vind je hier ook.


Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?