Meer subsidie voor aanschaf elektrische bedrijfsauto

stekker voor elektrische auto

Voor wie in 2022 een nieuwe emissievrije bedrijfsauto wil kopen, hebben we goed nieuws. De landelijke Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) is nu aantrekkelijker voor kleine bedrijven en non-profitinstellingen. Zo is het subsidiepercentage voor deze bedrijven vanaf dit jaar verhoogd en kun je uitstel krijgen voor de vaststelling van de subsidie.

Verhoging subsidiepercentage

Voor kleine bedrijven en non-profitinstellingen komt in 2022 extra steun. Koop of lease je een of meerdere nieuwe bedrijfsauto’s, dan ontvang je een hoger subsidiepercentage; geen 10%, maar 12%.

Extra uitstel subsidievaststelling

Door het wereldwijde tekort aan microchips worden veel elektrische auto’s later geleverd. Aanvragers van de SEBA krijgen daarom uitstel voor de vaststelling van hun subsidie.  Zo behouden zij het recht op subsidie bij een vertraagde levering van de elektrische bedrijfsauto. Deze verlenging kun je aanvragen bij het RVO en geldt voor SEBA-subsidieaanvragen die in 2021 en 2022 zijn ingediend.

Operational lease

Ook voor leasemaatschappijen die operational lease aan klanten bieden (waarbij de bedrijfsauto eigendom blijft van de leasemaatschappij) wordt de SEBA aantrekkelijker.  De bedrijfsauto hoeft niet meer op naam te staan van de leasemaatschappij om toch voor subsidie in aanmerking te komen. Dit is mogelijk voor bedrijfsauto’s die vanaf 1 januari 2022 worden geleverd.

Meer informatie

Lees meer over de aanpassingen in de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Gratis adviesgesprek

Weten wat voor jou het beste moment is om over te stappen op elektrisch? Plan dan een gratis advies met een van onze logistiek makelaars en kijk hier wat de mogelijkheden (nu al) zijn.


Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?