Kennisevenement Zero Emissie Trucks geslaagd

Vorige week vond het Kennisevenement Zero Emissie Trucks plaats. Meer dan 70 Ecostars leden en convenantpartners waren te gast op de Werkplaats van de Toekomst bij het Rotterdamse Vervoer en Materieel op het Kleinpolderplein.

De deelnemers werden tussen de elektrische vrachtwagens geïnformeerd over de zero emissie zone voor stadslogistiek (ZES-zone) die op 1 januari 2025 in Rotterdam ingevoerd wordt. Dit om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen.

Johnny Nijenhuis gaf een inspirerende sessie en bood perspectief voor de ondernemers. Hierbij was de boodschap dat elektrisch rijden zonder twijfel de toekomst is voor trucks, en dat je er als ondernemer snel om moet zodat je de slag niet mist. Kijk voor meer info op deze website. Peter Cieremans van gemeente Rotterdam en Daniel Spetter van Euser gaven daarnaast hun waardevolle ervaring met elektrische vrachtwagens en laadinfra.

Hoewel er zeker uitdagingen zijn, is het op korte termijn al voordeliger om als ondernemer de overstap te maken. Hulp nodig? Dan kun je als ondernemer gratis een persoonlijk adviesgesprek aanvragen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een energiescan van Bluekens EV. Vraag tijdens het adviesgesprek naar de mogelijkheden.

In de toekomst ook dit soort evenementen bijwonen? Word dan lid van het Ecostars programma!


Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?