DPD start pilot emissievrije pakketbezorging

Cargobike van DPD

DPD opent in Rotterdam de deuren van de eerste DPD City Store en Urban Depot. De opening is de eerste stap naar 100% emissievrije pakketbezorging.

Een centrale leveringslocatie in het centrum van de stad en elektrisch vervoer. DPD neemt met de opening van het nieuwe pand en duurzame bezorgmogelijkheid een voorzet op duurzame stedelijke distributie.

De City Store en het Urban Depot zijn gevestigd in het centrum van de stad in de Schilderstraat. Hier worden alle ‘kleine’ pakketten geleverd. Consumenten kunnen het pakket ophalen in de City Store of per TRIPL, het elektrische voertuig, thuis laten bezorgen. De grote pakketten worden geleverd in een depot aan de rand van de stad en vervolgens met elektrische busjes bij de mensen thuis bezorgd.

Uitbreiding in Nederland gepland

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “DPD ontwikkelt en test doorlopend nieuwe klantgerichte oplossingen om in te spelen op vragen vanuit de markt. Daarbij werken wij bovendien hard aan het verkleinen van onze CO2-footprint. De pilot in Rotterdam is zo’n innovatieve oplossing en draagt direct aan bij aan onze klimaatdoelstellingen. In 2020 zullen we in Rotterdam voor het eerst 0 procent emissie realiseren, de eerste stap naar emissievrije pakketbezorging in heel Nederland!”

Nieuw sorteercentrum

De pilot in Rotterdam duurt drie maanden. Als de resultaten positief zijn, wordt het concept verder uitgerold over de rest van Nederland en worden er meer TRIPL’s aangeschaft. De duurzame pilot volgt op het nieuwe sorteercentrum van DPD eerder dit jaar.

DPD-sorteercentrum

Bron: Logistiek.nl


Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?