Dag diesel, hallo elektrisch

Links een roze vlak met de tekst 'samen op weg naar nul week'. IN het midden een elektrische auto die aan het laden is. rechts een groene bol met de tekst 'dag 2 van diesel naar elektrisch'

Ben jij klaar voor de overstap naar slimme en schone logistiek?

Welkom bij dag 2 van de Samen op weg naar nul-week. Tot en met vrijdag 18 juni staat iedere dag een nieuw bericht online. Steeds een ander onderwerp in het kader van Samen op weg naar nul: nul inefficiënte ritten, nul uitstoot, nul opstoppingen. Voor een gezonde, duurzame en bereikbare stad.

We vertellen je hier alles over hoe je de overstap kunt maken naar schoon vervoer. Want vanaf 1 januari 2025 mag je alleen nog met jouw zakelijke bestelbus of vrachtauto de ZES-zone van Rotterdam in als deze volledig uitstootvrij is. Voor een aantal voertuigcategorieën is er tot 2030 een overgangsregeling. Dit doen we om de luchtkwaliteit in Rotterdam te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen voor een aantrekkelijke en leefbare stad. Wat betekent de overstap naar schoon vervoer nu precies voor jou als ondernemer? Waar moet je aan denken? Wat kun je doen? En wat zijn de mogelijkheden?

Uitstootvrij, wat komt er allemaal bij kijken?

Bij jouw overstap naar een elektrische bus of vrachtauto helpen we je, met informatie over kosten, subsidies, belastingvoordeel, vrijstelling en bijtelling. Ook de mogelijkheden voor het laden van een elektrisch voertuig en tips voor chauffeurs en rijgedrag, hebben we hier alvast voor je verzameld. Daarnaast denken we met je mee over andere oplossingen die wellicht veel geschikter zijn voor jou en jouw bedrijf, zoals een vrachtfiets, efficiënte routes rijden of slim plannen en bundelen van leveringen. Er is veel mogelijk!

Kom in actie!

‘En nu?’, denk je misschien. Wij staan klaar en helpen je graag op weg. Laat je direct door ons adviseren. Ons advies is gratis en helemaal afgestemd op wat jij als ondernemer nodig hebt en wat bij jouw bedrijf past. Na afloop ontvang je een adviesrapport met daarin onder meer een kostenberekening op maat en de subsidies die je kunt aanvragen. Lees hier wat je nog meer van ons kunt verwachten en vraag direct een gesprek aan door een mail te sturen naar ecostars@rotterdam.nl.

Tip #1 – Maak een snelle berekening van de kosten

Wil je alvast een idee hebben over de kosten en mogelijke kostenbesparingen van een overstap naar elektrisch, bereken deze dan met de www.welkeebestelbus.nl.

Jouw bijdrage aan een schone stad wordt gewaardeerd!

Ben je op weg naar nul, dan waarderen we jouw inzet met een Ecostars-waardering. Ecostars is een programma van de gemeente Rotterdam dat je op weg helpt naar schone en slimme logistiek. Als je een adviesgesprek hebt gehad, ontvang je in ieder geval de Ecostars-waardering van 1 ster. Het is een mooie manier om je klanten te laten zien dat je vooropgaat in de overstap naar slimme en schone logistiek. Binnen het Ecostars-programma kun je in jouw tempo de verdere overstap naar duurzamer vervoer maken en zo ook hoger gewaardeerd worden. Meer weten over Ecostars? Klik dan hier.

Tip #2 – Kies voor een kleine bus of bakfiets. Of deel je vervoer met andere ondernemers.

Wellicht is een kleinere bestelwagen óf een elektrische bakfiets ook een optie voor jou waardoor je kunt besparen in de kosten. Laat je inspireren door het onderstaande verhaal van installateur Van Dorp. Nog voordeliger is een bus of bakfiets delen met een andere ondernemer. Deze en andere mogelijkheden kun je bespreken in het adviesgesprek.

Van Dorp gaat met gele bakfietsen op weg naar nul

Voor hun projecten in het centrum van Rotterdam maakte Van Dorp Installaties met opvallende, gele bakfietsen de overstap naar elektrisch. Voorheen stonden de monteurs met hun busje regelmatig in de file, waren klanten lastig bereikbaar en liepen de parkeer- en andere vervoerskosten alleen maar op. Ook had het bedrijf daarmee een uitstraling die het niet wilde hebben. Benieuwd wat dit Van Dorp heeft opgeleverd? Lees hun verhaal.

Overstappen naar schoon vervoer? Gewoon doen!
Want klein beginnen kan een grote impact hebben.
Ook wij hadden geen uitgebreid plan vooraf.

– Nick Noordzij, servicemanager bij Van Dorp Installaties

Zien we je morgen weer?

Ben je nog niet aangemeld voor onze nieuwsbrief, doe dat dan vandaag nog.  Dan ontvang je morgen alles over hoe we je helpen op weg naar schoon vervoer. Met handige links en tips.

Volgende onderwerpen:

#3 Wo 16 juni Hoe gaan we je helpen (en wat mag je van ons verwachten)?
#4 Do 17 juni Wie gingen je voor (en wat kun je daarvan leren)?
#5 Vrij 18 juni Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

 

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Ken je andere ondernemers die deze informatie interessant vinden?
Stuur dit bericht door! Zo informeren we samen heel Rotterdam en laten we de community groeien.

Logistiek 010

Logistiek 010 vormt een community van bedrijven die goederen vervoeren of laten vervoeren, in en om Rotterdam. Hier delen we kennis en ervaringen over uitstootvrije stadslogistiek en vind je concrete handvatten, adviezen en tips om de overstap te maken naar schoon en slim vervoer.

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?