Bouwbedrijven werken samen voor duurzame bouwlogistiek in Katendrecht

zes mannen staan bij een bord waarop 1 van de mannen het bord met de overeenkomst aan het ondertekenen is

Om de omgeving in Katendrecht veilig, bereikbaar en leefbaar te houden, ondertekenen bouwbedrijven die aan de slag gaan in Katendrecht Pols Noord op maandag 13 maart de ‘Samenwerkingsovereenkomst Duurzame Bouwlogistiek’.

Tijdens bouwwerkzaamheden in Katendrecht gaat het dagelijks leven gewoon door. Kinderen fietsen naar school, ouders vertrekken naar hun werk, ondernemers bevoorraden hun winkel en bezoekers wandelen een rondje. Tegelijkertijd willen bouwers hun materialen tijdig geleverd krijgen en moet het bouwpersoneel naar de bouwplaats reizen.

Minder verkeer, minder overlast

Met de samenwerkingsovereenkomst beloven de partijen verschillende logistieke oplossingen te onderzoeken en in te voeren. Denk hierbij aan het tijdig afstemmen van logistieke planningen, het bundelen van bouwmaterialen aan de rand van de stad, aanvoer over water en het parkeren van bouwpersoneel dichtbij de Ring van Rotterdam.

Deze oplossingen moeten bijdragen aan de doelen die zijn vastgesteld in de samenwerkingsovereenkomst, zoals het verminderen van de hoeveelheid vrachtverkeer, bouwbusjes en overlast.

Bewoners op tijd geïnformeerd

Daarnaast werken de partijen aan een gezamenlijke communicatiestrategie zodat buurtbewoners op tijd en duidelijk geïnformeerd worden over de werkzaamheden. Zo zorgen zij samen dat Katendrecht een wijk blijft waar mensen veilig en prettig kunnen wonen, recreëren en ondernemen.

Partijen die de overeenkomst getekend hebben: BPD Ontwikkeling, Van Herk Groep, Van Wijnen Projectontwikkeling West, The View of Rotterdam, RED Company en wethouder Vincent Karremans


Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?