Bluekens EV nieuwe convenantpartner Logistiek 010

Een adviesgesprek aan tafel met BluekensEV

Logistiek 010 is een convenantpartner rijker. We stellen je graag voor aan Bluekens EV. Kennis delen en samenwerken, dat is waar deze partner op inzet om de overgang naar uitstootvrije stadslogistiek bij bedrijven te versnellen. “Wij zijn een hoofdaannemer die alles rondom emissievrije stadlogistiek regelt en de betrokkenen samenbrengt.”

Bluekens EV is ontstaan uit het familiebedrijf Bluekens, Nederlands oudste Volvodealer voor zowel personenauto’s als trucks en bussen. Zorgdragen voor de wereld waarin we leven én ondernemerschap gaan voor de familie hand in hand. En tot die familie behoren alle medewerkers van het bedrijf. “Iedereen heeft hart voor de zaak en zet net altijd dat ene stapje meer”, vertelt marketing en communicatiespecialist Karin Vermeulen.

Totaalpakket 

Bluekens EV ondersteunt bedrijven op weg naar schone en slimme logistiek met een totaalpakket van de juiste elektrische voertuigen, fleet management (wagenpark- en vlootbeheer) en energie– en laadinfra. Met slimme software kan Bluekens EV de elektrische wagenparken ook nog eens doorlopend verbeteren 

Een unieke tool die BluekensEV inzet voor het juiste advies, is de energiescan. Dit is een 360graden scan van het huidige wagenpark van een bedrijf, het energieverbruik en de bestaande infrastructuur. Op basis van een grondig onderzoek stelt Bluekens EV een rapport op met alle ins en outs en een advies. 

Met onze 360-graden scan krijgt een klant inzicht in de energie- en laadinfrastructuur van zijn bedrijf en waar de kansen en de uitdagingen zitten.

360-graden energiescan 

De energiescan, daar begint het mee, vervolgt Karin Vermeulen. “Welk wagenpark heb je nu, wat is je energieverbruik, welke aansluitingen heb je, wat heb je niet? Wij helpen ondernemers dit allemaal in kaart te brengen. Dan kijken we naar wat de plannen zijn voor het bedrijf, wat daarvoor nodig is, anders kan of moet. Bijvoorbeeld: kun je iets doen met slim laden als je energie tekortkomt, en zo niet, welke uitbreiding heb je dan nodig? Specialisten gaan zelf naar de locatie om een goed beeld te krijgen. Al deze informatie verwerken wij in een rapport met een voorstel voor uitstootvrij vervoer – hoeveel elektrische wagens, welk type, welke fasering – met een bijbehorende energie- en laadinfrastructuur én kostenplaatje.” 

Behalve in hun expertise over schone logistiek en energie- en laadinfra, zit de kracht van Bluekens EV in het verbinden van partners en netwerken. Want de overstap naar nul, kun je alleen maar samen doen. Wij helpen de klant ook met de verdere uitrol. De laadinfrastructuur kopen we in, voor voertuigen hebben we contact met importeurs, wij verzorgen het contact met de netbeheerder. Eigenlijk zijn wij een hoofdaannemer naar de klant die alle samenwerkingen regelt en coördineert, aldus Karin. 

 

De Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE) is momenteel bezig met een energiescan waar nu al mooie samenwerkingen in ontstaan. Lees hier hun verhaal.
Benieuwd naar de actiepunten van Bluekens EV voor Logistiek 010? Klik dan hier.

 

 


Array

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?