Aantal convenantpartners groeit!

Links een groen vlak met de tekst 'samen op weg naar nul'. In het midden de erasmusbrug. Rechts een roze bol met daarin de tekst 'nieuwe convenantpartners'

Vijf nieuwe convenantpartners sluiten zich aan bij Logistiek 010

Groen Aannemingsbedrijf Punt B.V., RTR, Shell, TotalEnergies en Zegro hebben onlangs het convenant ondertekend en zeggen ‘ja’ tegen ‘samen op weg naar nul’. Daarmee onderstrepen zij de intentie om samen te werken. Want alleen samen kunnen we zorgen voor een gezonde, duurzame en bereikbare stad. Benieuwd wat deze bedrijven van plan zijn? We stellen onze nieuwe convenantpartners aan je voor.

Op 1 december 2020 ondertekenden 57 partners het Convenant Zero Emissie Stadslogistiek. We zijn verheugd dat we binnen een half jaar tijd vijf nieuwe convenantpartners mochten verwelkomen.

Schonere lucht willen we allemaal en het is mooi dat steeds meer bedrijven en ondernemers zich er ook voor inzetten. Met de vijf nieuwe partners die het Convenant ZES steunen en uitvoeren, zetten we weer een grote stap naar uitstootvrije en efficiëntere stadslogistiek in Rotterdam

– Judith Bokhove, wethouder Mobiliteit, Jeugd en Taal

 

Groen Aannemingsbedrijf Punt B.V.

Groen Aannemingsbedrijf Punt B.V. staat garant voor het onderhoud van de openbare ruimte in Rotterdam en omgeving. Dit innovatieve familiebedrijf is al jaren koploper op het gebied van onkruidbestrijding op een milieuvriendelijke en CO2-neutrale manier. Het doel is om in 2030 het bedrijfswagenpark en waar mogelijk het materieel uitstootvrij te hebben.

Wij bouwen zelf oude dieselmachines om naar 100% elektrische werktuigdragers. Circulariteit ten top. Deze kennis willen we graag delen.

Lees meer over Groen Aannemingsbedrijf Punt B.V. en alle actiepunten.

RTR

Refrigerated Trailer Rentals (RTR) is dé koeltrailerverhuurspecialist van Nederland en België. RTR werkt nauw samen met transportbedrijven die winkels bevoorraden maar ook transport verzorgen van groente en fruit, bloemen en planten en bijvoorbeeld medicijnen. Onze vloot wordt voortdurend uitgebreid

Wij werken nauw samen met transporteurs voor winkeldistributie om ook hun deel van het wagenpark uitstootvrij te maken.

Lees meer over RTR en alle actiepunten.

Shell

Shell wil met al deze werkzaamheden een actieve rol spelen in de energietransitie. Daarbij zoekt zij samenwerking met brede coalities van bedrijven, overheden en andere partijen om duurzame oplossingen voor elke sector te identificeren en mogelijk te maken. Convenant ZES is een krachtig platform waarbinnen Shell in samenwerking met vooruitstrevende logistieke partners concepten wil ontwikkelen die zorgen voor groene, efficiënte en probleemloze stadslogistiek.

Wij realiseren vóór augustus 2022 minimaal vier snellaadpunten van minimaal 50kW bij microhubs voor opportunity charging.

Lees meer over Shell en alle actiepunten.

TotalEnergies

Bij Total hebben we het klimaat geïntegreerd in de kern van onze strategie. Het is onze ambitie om samen met de maatschappij tegen 2050 tot een netto-nul emissie te komen; een ambitie die aansluit bij onze doelstelling om zoveel mogelijk mensen te voorzien van energie die betrouwbaarder, betaalbaarder en schoner is.

Wij bieden actieve ondersteuning en oplossingen aan initiatieven van convenantpartners op het gebied van laad- en H2-tankinfrastructuur en energieopslag.

Lees meer over TotalEnergies en alle actiepunten.

Zegro

Zegro is een trots familiebedrijf en de Rotterdamse groothandel voor horeca en grootverbruikers. Met ruim 30 vrachtwagens zijn we een bekende verschijning in de binnenstad van Rotterdam. Wij hebben alle ingrediënten in huis om als partner bij te dragen aan de doelstellingen van het Convenant ZES.

We onderzoeken hoe we onze locatie in de Spaanse Polder kunnen uitbreiden met een hub om zo met convenantpartners het aantal ritten richting de binnenstad te verminderen.

Lees meer over Zegro en alle actiepunten.

Sluit vandaag nog aan

Heb je te maken met stadslogistiek in Rotterdam en wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de ZES-zone? Of overweeg je ook om aan te sluiten bij convenant ZES? Neem dan contact met ons op en sluit vandaag nog aan bij de community van Logistiek 010.


Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?