Voordelen

Met een elektrische bestel- of vrachtauto lever je niet alleen een bijdrage aan gezonde, aantrekkelijke en schone stad, maar je profiteert ook van voordelen zoals subsidies, privileges en lage energiekosten.

Subsidies

De gemeente Rotterdam en Rijksoverheid bieden verschillende subsidies die de aanschaf van elektrische bestel- en vrachtauto’s aantrekkelijk maken en je helpen om het aantal vervoersbewegingen in de stad te verminderen.

Bekijk hier welke subsidies er op dit moment beschikbaar zijn.

Privileges

In Rotterdam zijn er nog twee specifieke privileges om elektrisch vervoer te stimuleren. Stap je al over op elektrisch vervoer, dan kun je in aanmerking komen voor de volgende ontheffingen:

 

Voordelen elektrisch rijden

Elektrisch vervoer heeft verschillende voordelen. Het draagt o.a. bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit. Door te kiezen voor elektrische voertuigen draag je bij aan een toekomstbestendige stad en omgeving en laat je zien dat je milieubewust en vooruitstrevend bezig. Daarnaast heeft elektrisch rijden nog meer voordelen:

  • Een elektrische bedrijfsauto is bijzonder stil. Zeker na een dieselmotor ervaar je een oase van rust en dit draagt bij aan een fijne leefomgeving.
  • Bij elektrisch rijden is het optimale koppel vrijwel altijd bereikbaar. Dat betekent dat je altijd optimaal op het verkeer kan anticiperen.
  • De aanschaf van een elektrisch voertuig is op dit moment nog duurder maar dat verandert snel. De totale kosten over de hele gebruikersfase (Total Cost of Ownership) zijn daarentegen vaak goedkoper.
  • De onderhoudskosten zijn lager. Doordat een elektrische bestelauto veel minder bewegende onderdelen in zijn motorruimte heeft, heb je een stuk minder onderhoud nodig.

Wil je meer weten over elektrisch rijden met een bestel- of vrachtauto in de praktijk? Lees hier alles over elektrisch rijden.

 


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?