Kennis

Welkom bij kennishub Logistiek 010

Logistiek 010 is een kennishub. Informatie over Zero Emissie Stadslogistiek vind je hier in de vorm van nieuws, artikelen en cases. In de cases vertellen partners hoe zij te werk gaan op weg naar nul. Want kennis en ervaringen uitwisselen en elkaar zo verder brengen op weg naar nul, is waar het om gaat bij Logistiek 010.

Filter resultaten

Albert Heijn gaat centrum Rotterdam stil en schoon bevoorraden

In het centrum van de vier grote steden versnelt Albert Heijn samen met zijn partners de verduurzaming van het transport naar winkels en klanten. In Rotterdam is begin 2023 zowel thuisbezorging als bevoorrading van winkels binnen de centrumring 100% elektrisch. In

Ga naar evenement Albert Heijn gaat centrum Rotterdam stil en schoon bevoorraden
Schone logistiek Slimme logistiek nieuws

Verschil ZES-zone en milieuzone Stad Rotterdam

De milieuzone in Rotterdam en de ZES-zone. Beide zijn bedoeld om luchtkwaliteit en mate van uitstoot in steden te verbeteren. Wat is nu het verschil? ZES-zone De ZES-zone is een van de maatregelen in het kader van schone en slimme stadslogistiek. Voor het vervoer van goederen mogen binnen deze zone alleen uitstootvrije bestel- of vrachtauto’s […]

Ga naar evenement Verschil ZES-zone en milieuzone Stad Rotterdam
Regelgeving artikelen

Rotterdam introduceert het uitproberen van elektrische voertuigen

Ondernemers die benieuwd zijn hoe het is om goederen te vervoeren in een elektrisch voertuig, kunnen dat nu gratis uitproberen. Bedrijven kunnen tijdens een proefperiode gebruikmaken van een elektrische bestelbus, LEVV, scooter of cargobike.

Ga naar evenement Rotterdam introduceert het uitproberen van elektrische voertuigen
Schone logistiek nieuws

Bouwbedrijf Bakker Arkel start met uitstootvrij wagenpark

Bouwbedrijf Bakker Arkel is de overstap naar uitstootvrij vervoer gestart met de aanschaf van een eerste elektrische bestelauto. Jeroen Spruit, verantwoordelijk voor het wagenpark van het bedrijf, vertelt over de omslag die het bedrijf moet en wil maken. “Wij rijden veel in Rotterdam, dus we moeten er in mee. Maar we willen als middelgroot bedrijf […]

Ga naar evenement Bouwbedrijf Bakker Arkel start met uitstootvrij wagenpark
Schone logistiek cases

Minder ritten door vervoer over water

Hoogbouw op een klein perceel, midden in de stad en aan de drukke Boompjes. Zo min mogelijk vrachtverkeer is dan een uitkomst voor een strak logistiek proces. Maar hoe doe je dat? Cordeel vond de oplossing en vroeg er subsidie voor aan.

Ga naar evenement Minder ritten door vervoer over water
Schone logistiek Slimme logistiek cases

Nu ook subsidie voor uitstootvrije vrachtauto’s

Ben je ondernemer en ben je van plan een nieuwe, uitstootvrije vrachtauto te kopen of leasen? Vanaf 9 mei 2022 kun je gebruik maken van de nieuwe Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) van de Rijksoverheid.

Ga naar evenement Nu ook subsidie voor uitstootvrije vrachtauto’s
Schone logistiek Voordelen nieuws

Euser en ABN AMRO slaan handen ineen voor aanschaf elektrische trucks

Met behulp van een speciale leaseconstructie van ABN AMRO kon de Barendrechtse vervoerder van retail- en horecagoederen in maart 2022 twee elektrische vrachtwagens in gebruik nemen.

Ga naar evenement Euser en ABN AMRO slaan handen ineen voor aanschaf elektrische trucks
cases

Samen impact maken vanuit stadshub

Stel je hebt een schoenenwinkel. En je moet zo’n 15 keer per dag pakjes aannemen. Of je bent leverancier en je rijdt voor één paar schoenen naar één klant. Dat kan veel efficiënter vinden Burger Warehousing B.V. en Lessgo. En schoner. Door goederen te bundelen op een plek en van daaruit te vervoeren. “Wij denken […]

Ga naar evenement Samen impact maken vanuit stadshub
cases

Parcls verduurzaamt pakketbezorging door bundeling

Op 14 maart opende Parcls het eerste buurtpakketpunt in de Schilderstraat in Rotterdam. En daar blijft het niet bij als het aan CEO Marlies van Lohuizen ligt: ‘Alles wat met pakketten te maken heeft willen wij verduurzamen.’

Ga naar evenement Parcls verduurzaamt pakketbezorging door bundeling
Schone logistiek Slimme logistiek cases

Gemeente Rotterdam onderweg naar uitstootvrij wagenpark

Ook de gemeente Rotterdam werkt aan verduurzaming van haar eigen vervoersmiddelen. Van scooters tot aan grotere vuilniswagens: de komende jaren wordt het wagenpark steeds schoner. Bekijk in de infographic hoe gemeente Rotterdam ervoor staat.

Ga naar evenement Gemeente Rotterdam onderweg naar uitstootvrij wagenpark
Schone logistiek Slimme logistiek nieuws

Parcls opent eerste buurtpakketpunt in Rotterdam

Pakketservice Parcls opent vandaag het eerste buurtpakketpunt in Rotterdam. Online bestellingen kun je bij Parcls gebundeld afhalen of per elektrische bakfiets thuisbezorgd krijgen.

Ga naar evenement Parcls opent eerste buurtpakketpunt in Rotterdam
Schone logistiek Slimme logistiek nieuws

In welke steden komen de eerste ZES-zones?

Benieuwd waar de ZES-zones komen te liggen? Op deze kaart vind je de zones zoals nu bekend. De kaart biedt daarnaast veel relevante data over stadshubs, huidige milieuzones, bedrijfsterreinen, winkelgebieden en nog veel meer. De kaart geeft daarmee inzicht in de actuele mogelijkheden voor zero-emissie bevoorrading.

Ga naar evenement In welke steden komen de eerste ZES-zones?
Schone logistiek Slimme logistiek nieuws

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van: