Kennis

Welkom bij kennishub Logistiek 010

Logistiek 010 is een kennishub. Informatie over Zero Emissie Stadslogistiek vind je hier in de vorm van nieuws, artikelen en cases. In de cases vertellen partners hoe zij te werk gaan op weg naar nul. Want kennis en ervaringen uitwisselen en elkaar zo verder brengen op weg naar nul, is waar het om gaat bij Logistiek 010.

Filter resultaten

Bouwbedrijf Bakker Arkel start met uitstootvrij wagenpark

Bouwbedrijf Bakker Arkel is de overstap naar uitstootvrij vervoer gestart met de aanschaf van een eerste elektrische bestelauto. Jeroen Spruit, verantwoordelijk voor het wagenpark van het bedrijf, vertelt over de omslag die het bedrijf moet en wil maken. “Wij rijden veel in Rotterdam, dus we moeten er in mee. Maar we willen als middelgroot bedrijf […]

Ga naar evenement Bouwbedrijf Bakker Arkel start met uitstootvrij wagenpark
Schone logistiek cases

Minder ritten door vervoer over water

Twee torens van 70 en 100 meter bouwen midden in de stad, ingeklemd tussen andere hoogbouw aan de drukke Boompjes. Dan is het een uitdaging om het logistieke proces zo efficiënt mogelijk in te richten, het liefst met zo min mogelijk vrachtverkeer. In een stad als Rotterdam is vervoer over water een logisch alternatief. “Op […]

Ga naar evenement Minder ritten door vervoer over water
Schone logistiek Slimme logistiek cases

Nu ook subsidie voor uitstootvrije vrachtauto’s

Ben je ondernemer en ben je van plan een nieuwe, uitstootvrije vrachtauto te kopen of leasen? Vanaf 9 mei 2022 kun je gebruik maken van de nieuwe Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks (AanZET) van de Rijksoverheid.

Ga naar evenement Nu ook subsidie voor uitstootvrije vrachtauto’s
Schone logistiek Voordelen nieuws

Euser en ABN AMRO slaan handen ineen voor aanschaf elektrische trucks

Met behulp van een speciale leaseconstructie van ABN AMRO kon de Barendrechtse vervoerder van retail- en horecagoederen in maart 2022 twee elektrische vrachtwagens in gebruik nemen.

Ga naar evenement Euser en ABN AMRO slaan handen ineen voor aanschaf elektrische trucks
cases

Samen impact maken vanuit stadshub

Stel je hebt een schoenenwinkel. En je moet zo’n 15 keer per dag pakjes aannemen. Of je bent leverancier en je rijdt voor één paar schoenen naar één klant. Dat kan veel efficiënter vinden Burger Warehousing B.V. en Lessgo. En schoner. Door goederen te bundelen op een plek en van daaruit te vervoeren. “Wij denken […]

Ga naar evenement Samen impact maken vanuit stadshub
cases

Parcls verduurzaamt pakketbezorging door bundeling

Op 14 maart opende Parcls het eerste buurtpakketpunt in de Schilderstraat in Rotterdam. En daar blijft het niet bij als het aan CEO Marlies van Lohuizen ligt: ‘Alles wat met pakketten te maken heeft willen wij verduurzamen.’

Ga naar evenement Parcls verduurzaamt pakketbezorging door bundeling
Schone logistiek Slimme logistiek cases

Gemeente Rotterdam onderweg naar uitstootvrij wagenpark

Ook de gemeente Rotterdam werkt aan verduurzaming van haar eigen vervoersmiddelen. Van scooters tot aan grotere vuilniswagens: de komende jaren wordt het wagenpark steeds schoner. Bekijk in de infographic hoe gemeente Rotterdam ervoor staat.

Ga naar evenement Gemeente Rotterdam onderweg naar uitstootvrij wagenpark
Schone logistiek Slimme logistiek nieuws

Parcls opent eerste buurtpakketpunt in Rotterdam

Pakketservice Parcls opent vandaag het eerste buurtpakketpunt in Rotterdam. Online bestellingen kun je bij Parcls gebundeld afhalen of per elektrische bakfiets thuisbezorgd krijgen.

Ga naar evenement Parcls opent eerste buurtpakketpunt in Rotterdam
Schone logistiek Slimme logistiek nieuws

In welke steden komen de eerste ZES-zones?

Benieuwd waar de ZES-zones komen te liggen? Op deze kaart vind je de zones zoals nu bekend. De kaart biedt daarnaast veel relevante data over stadshubs, huidige milieuzones, bedrijfsterreinen, winkelgebieden en nog veel meer. De kaart geeft daarmee inzicht in de actuele mogelijkheden voor zero-emissie bevoorrading.

Ga naar evenement In welke steden komen de eerste ZES-zones?
Schone logistiek Slimme logistiek nieuws

‘Elektrisch rijden? Ik kan het iedereen aanraden!’

Taste 2 bezorgt luxebroodjes aan bedrijven en zette een jaar geleden de stap naar elektrisch vervoer.

Ga naar evenement ‘Elektrisch rijden? Ik kan het iedereen aanraden!’
Schone logistiek cases

Zo werkt Rotterdam aan voldoende laadpalen voor bestelvoertuigen

Voor bestelauto’s zijn er drie mogelijkheden om op te laden: thuis laden, op bedrijventerreinen, of snelladen in de stad. Merijn Rijnsburger vertelt hoe de gemeente hier de komende jaren in gaat ondersteunen.

Ga naar evenement Zo werkt Rotterdam aan voldoende laadpalen voor bestelvoertuigen
Schone logistiek artikelen

Meer subsidie voor aanschaf elektrische bedrijfsauto

De landelijke Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) is nu aantrekkelijker voor kleine bedrijven en non-profitinstellingen. Zo is het subsidiepercentage voor deze bedrijven vanaf dit jaar verhoogd en kun je uitstel krijgen voor de vaststelling van de subsidie.

Ga naar evenement Meer subsidie voor aanschaf elektrische bedrijfsauto
Regelgeving nieuws

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van: