Evenementen

Sprekers-op-Logistiek010-event

Infosessies Zero Emissie Stadslogistiek

In een reeks infosessies over zero emissie stadslogistiek in Rotterdam vertellen we je alles over de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek (ZES-zone) en helpen we je met antwoorden op al je vragen over slimme en schone logistiek. Je kunt de online infosessies hieronder terugkijken.

 Introductie in Zero Emissie Stadslogistiek – 24 juni

In deze infosessie legden we uit wat de ZES-zone precies inhoudt, wat de omvang is van de zone, wat de toegangseisen zijn, en welke overgangsregelingen gelden. Logistiek makelaars Paul van den Hurk (Paul van den Hurk Advies) en Michael van Wijngaarden (&Morgen) stelden zich voor. Zij helpen ondernemers in opdracht van de gemeente Rotterdam met gratis en persoonlijk advies en praktische tips voor de overstap naar elektrisch vervoer.

In verband met technische problemen is deze infosessie niet terug te kijken. Wil je weten wat je gemist hebt of heb je vragen over de ZES-zone of het advies op maat? Neem contact op met Logistiek 010 en stel jouw vraag.

Slimme stadslogistiek – 1 juli

Door ladingen te bundelen aan de rand van de stad, efficiëntere routes te rijden en kleine voertuigen zoals vrachtfietsen in te zetten in plaats van bijvoorbeeld bestelbussen, verminderen we het aantal vervoersbewegingen. Dat noemen we slimme stadslogistiek.

In deze infosessie legden we uit welke negen oplossingsrichtingen voor efficiëntere stadslogistiek er zijn. Ondernemers Bart Buerman (Bart at Work) en Julien Platenburg (Wijnkoperij Platenburg) vertelden over hun ervaring en motivatie om nu al met slimme logistiek aan de slag te gaan. Zij vervingen bestelauto’s voor innovatieve bakfietsen om apparatuur en ladingen in de stad te vervoeren. Kijk de sessie hieronder terug.

Schone stadslogistiek – 8 juli

In deze sessie laten we je de praktische kanten van schone logistiek zien. Denk aan Total Cost of Ownership (TCO) en financiële mogelijkheden zoals subsidies en belastingvoordelen. Maar ook wat je kunt verwachten of waar je aan moet denken met betrekking tot de laadinfrastructuur.

Sprekers Andre Bakker van Weverling Groenproviders en Raymond Kortekaas vertellen in deze sessie meer over hun praktijkervaringen met duurzame oplossingen voor logistiek. Bekijk de sessie hieronder terug.

 

Newsletter image

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van: