Meld je aan voor Plug In 010

Samen op weg naar nul

Plug in en laad jezelf op met kennis, inspiratie, resultaten en lessen uit de praktijk. Plug In 010 is het jaarlijkse kennisevenement van Logistiek 010 voor iedereen die alles wil weten over slimme en schone stadslogistiek in Rotterdam

Voor wie?

Plug In 010 is voor alle bedrijven die met een bestel- of vrachtauto in Rotterdam komen. Op 1 januari 2025 voert de gemeente Rotterdam de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek (ZES-zone) in. Dit is een afgebakend gebied waarbinnen alle logistiek efficiënt en alleen met uitstootvrije voertuigen uitgevoerd wordt. Kom er tijdens Plug In 010 achter wat de ZES-zone precies betekent voor jouw bedrijf en wat je nu al kunt doen op het gebied van slimme en schone stadslogistiek.

Programma

We zijn enthousiast dat we een inspirerend programma kunnen aankondigen, met Carlo van de Weijer als onze gastspreker. Carlo is directeur Smart Mobility van de Technische Universiteit Eindhoven en wekelijks columnist in het FD over de toekomst van mobiliteit. Hij neemt je mee in een inspirerend verhaal over mobiliteit en logistiek in de toekomst, dat je anders doet kijken naar de oplossingen van nu. Ook gaat wethouder Judith Bokhove (Mobiliteit) in gesprek met convenantpartners en staan we stil bij de stand van Zero Emissie Stadslogistiek in Rotterdam. Tijdens de fasterclasses ga je in kleinere groepen de diepte in.

Bekijk het volledige programma onderaan deze pagina.

Aanmelden

Meld je aan via deze link.

Wie plug jij in?

Heb jij iemand in je netwerk die ook te maken krijgt met de ZES-zone? En laat je hem/haar graag kennismaken met de Logistiek 010 community? Nodig diegene dan uit om Plug In 010 online bij te wonen en stuur deze uitnodiging door.

Houd jezelf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn om up-to-date te blijven.

 Programma

vrijdag 10 december 2021

15:20 - 15:30
Inloggen en online inloop
15:30 - 15:40
Hoe staan we ervoor?

Welke resultaten hebben we het afgelopen jaar in Rotterdam geboekt op het gebied van schone en slimme stadslogistiek?

15:40 - 16:10
Carlo van de Weijer

De toekomst van slimme en schone stadslogistiek.

16:10 - 16:20
In gesprek met wethouder Judith Bokhove en convenantpartners

Welke struikelblokken en tips kunnen convenantpartners Breytner, Vlot Logistics en TechniekNL delen?

16:20 - 17:00
Fasterclasses

Zoek de verdieping op in een interactieve sessie naar keuze:

 • Laadinfrastructuur; visie en praktijk (gemeente Rotterdam, TNO)

  Hoe zorgen we voor voldoende publieke (snel)laders, ook voor zware logistieke voertuigen? En hoe worden bedrijven in staat gesteld zelf laadvoorzieningen te realiseren?

  Bram Kin gaat aan de hand van de resultaten van het DKTI Flex EV project in op de integratie van (snel)laden in logistieke planningen en de implicaties hiervan op laadinfrastructuur in de publieke ruimte. De gemeente Rotterdam presenteert haar visie op logistiek laden.

 • Hubs en LEV’s (TLN)

  Welke rol spelen stadshubs en zero-emissie-voertuigen in Zero Emissie Stadslogistiek? En wat is het belang van licht elektrische vrachtvoertuigen (LEVV)?

  Transport en Logistiek Nederland is niet alleen actief op het gebied van bestelbussen en vrachtauto’s, maar zet zich ook in voor de vrachtfiets. TLN licht de activiteiten toe en uiteraard kun je bij ons terecht met vragen over de inzet van vrachtfietsen en de functie van stadshubs.

 • Ik doe geen logistiek, geldt de Zero Emissie Zone ook voor mij? (gemeente Rotterdam)

  Tips en tricks voor (kleine) ondernemers over de Zero Emissie Zone, subsidies en de overstap op elektrische bussen en andere vormen van slimme en schone stadslogistiek.

  Na deze fasterclass weet je precies wat je te wachten staat en wat de stappen zijn in jouw voorbereiding naar de Zero Emissie Zone in 2025. Aansluitend vertelt een ondernemer over de ervaringen met schone logistiek in de praktijk.

 • Compose, het Tinder voor verladers (evofenedex)

  Strategisch samenwerken door middelen te delen, kennis uit te wisselen en samen te innoveren? Dat kan met Compose: over strategische samenwerking tussen bedrijven (verladers) en hun supply chain.

  Op een matchingsplatform kunnen geschikte partners elkaar vinden. Alvast meer weten? Kijk op www.supplychainsamenwerking.nl

 • Bouwlogistiek kan niet zonder omgevingscoördinatie (Verkeersonderneming)

  Hoe realiseer je 65% minder bewegingen, minder emissie, minder meldingen en minder incidenten? We gaan in gesprek met experts en bespreken ervaringen uit de praktijk. Leer de omgeving begrijpen, dan wordt bouwlogistiek simpel!

17:00 - 18:00
Netwerken & Speeddates

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van: