Thermo King

Logo Thermo King
Convenantpartners

Thermo King Transportkoeling: of het nu gaat om vraagstukken op het gebied van milieu, geluid of voedselveiligheid: Thermo King Transportkoeling heeft alle kennis en expertise in huis om uw logistieke proces en koudeketen te optimaliseren en om te zetten naar een zero emissie oplossing. Met oplossingen op het gebied van stadsdistributie, nationaal en internationaal transport, Pharma, Winkeldistributie en Intermodaal transport is Thermo King Transportkoeling uw partner op het gebied van geconditioneerd transport.

www.thermoking.nl

Actiepunten Convenant ZES

  1. Brengt actief alle transporteurs met een Thermo King unit die actief zijn in de regio Rotterdam in kaart. Voert op basis van deze gegevens een analyse uit naar het reductiepotentieel van emissies door efficiënter gebruik (bv met behulp van nieuwe software).
  2. Stimuleert bewustwording bij chauffeurs door middel van de Code95 training, die chauffeurs voorziet van meer kennis op het gebied van laden, koelen en gebruik van brandstofbesparende mogelijkheden van de motoren.
  3. Zet telematica in om het inzicht te vergroten in het gebruik van alle koelmotoren die sinds 2017 op trailers geïnstalleerd zijn, en brengt bij klanten de mogelijkheid onder de aandacht om reductie van het energiegebruik van de koelmotoren te bereiken door de units op afstand te bedienen.
  4. Stimuleert, samen met een aantal gebruikers van Thermo King koelmotoren, het gebruik van elektrisch aangedreven koelmotoren met als resultaat een emissievrij geconditioneerd transport.
  5. Promoot de mogelijkheden van emissievrij koelen bij carrosseriebouwers actief, zodat de mogelijkheden van volledig emissievrij geconditioneerd transport meer bekendheid krijgen.
  6. Initieert en draagt bij aan onderzoek naar de combinatie van PIEK (geluid bij laden en lossen) en emissievrij geconditioneerd transport, en het delen van kennis op dit gebied in het algemeen.
  7. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de eigen website en digitale nieuwsbrief en via de community Logistiek 010.
  8. Communiceert naar achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?