Tevva Motors

Logo Tevva Motors
Convenantpartners

Tevva Motors Ltd. is een producent van emissievrije voertuigen voor middelzware en zware bedrijfsvoertuigen, variërend van 7,5 ton tot 19 ton brutogewicht. Tevva-voertuigen zijn optioneel verkrijgbaar als 100% batterij-elektrische of Geofence Controlled Extended Range Electric (hybride) varianten. Vanaf 2022 zal Tevva een ‘Battery-Fuel Cell Hybrid’-specificatie aanbieden om de range van emissievrije voertuigen te verdubbelen. Zónder enige vermindering van het laadvermogen en mét behoud van voertuigkosten die aantrekkelijk zijn voor kopers van wagenparken. Alle voertuigen zullen leverbaar zijn met het stuur links en rechts en kunnen worden uitgerust met temperatuurgeregelde of hydraulisch aangedreven carrosserieën.

www.tevva.com

Actiepunten Convenant ZES

  1. Zet, met een in Rotterdam en omgeving opererende transporteur, een initiatief op om praktijkervaring met exploitatie van emissieloze voertuigen op te doen, als onderdeel van hun stappenplan naar zero emissie transport.
  2. Ontwikkelt met een of meer convenantpartners uit de fi nanciële dienstverlening een arrangement dat de grootste risico-elementen uit de TCO voor elektrische trucks elimineert.
  3. Werkt mee aan het ontwikkelen en testen van een systeem waarmee transparant kan worden aangetoond dat plug-in hybride voertuigen binnen de Zero Emissie Zone voor stadslogistiek emissievrij rijden.
  4. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de community Logistiek 010.
  5. Communiceert naar leden/achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?