Sortimo

Convenantpartners

Sortimo bedrijfswageninrichting levert lichtgewicht maatwerkoplossingen en zorgt voor maximale ruimtebenutting in een bedrijfswagen. Zo houden klanten hun gereedschap en materiaal geordend, nemen ze minder gewicht mee en besparen ze op brandstof.
Echter, onze dienstverlening gaat verder dan bedrijfswageninrichting. Als markt- en innovatieleider werken we er voortdurend aan om klanten de grootst mogelijke toegevoegde waarde in hun dagelijkse werk te leveren door het bieden van efficiënte, duurzame en winstgevende totaaloplossingen. Een voorbeeld hiervan is onze eenvoudig verplaatsbare mobiele bouwcontainer op palletformaat, zodat klanten niet altijd met een bedrijfswagen de stad in hoeven. Deze dienstverlening sluit goed aan bij de doelstelling van het convenant.

www.mysortimo.nl

Actiepunten Convenant ZES

1. Verduurzaamt haar eigen mobiliteit en gaat waar mogelijk over naar elektrische voertuigen. In 2023 is reeds 30% van het wagenpark overgegaan over gegaan naar EV / PHEV voertuigen. Planning is in 2025 dat 50% van het wagenpark EV / PHEV is.
2. Heeft de ambitie om in 2025 emissieloos te produceren vanuit de enige productielocatie in Duitsland. De hoofdvestiging in Nederland is gasloos en vanaf 2024 wordt de energie voorzien met zonne-energie opwekking (480 zonnepanelen).
3. Begeleidt klanten/wagenparkbeheerder met advies bij de inrichting van de laadruimte, waardoor kleinere voertuigen ingezet kunnen worden (downsizing van het wagenpark) en realisatie van het juiste (toekomstbestendige) elektrische wagenpark.
4. Biedt klanten procesoplossingen voor het optimaliseren van de mobiliteit door het leveren producten en diensten die het mobiele werken slimmer maken, zoals door het inzetten van een mobiele bouwcontainer in stedelijke gebieden.
5. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de community Logistiek 010.
6. Communiceert naar leden/achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.


Array

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?