RTR

Logo RTR
Convenantpartners

Refrigerated Trailer Rentals (RTR) is dé koeltrailerverhuurspecialist van Nederland en België. RTR werkt nauw samen met transportbedrijven die winkels bevoorraden maar ook transport verzorgen van groente & fruit, bloemen & planten en bijvoorbeeld medicijnen. RTR is sinds 2017 een familiebedrijf en opereert met een klein team dit maakt onze benadering zeer persoonlijk en flexibel. Onze vloot, die circa 600 koeltrailers omvat, wordt voortdurend uitgebreid met trailers die minder brandstof gebruiken en lagere CO2 uitstoot hebben. Door nauw samen te werken met onze leveranciers en klanten ontwikkelen wij materiaal dat geschikt is voor een schonere en lagere emissie toekomst. Onze trailers zijn dagelijks in de stad te vinden om winkels en distributiecentra te bevoorraden.

www.rtr-trailer.com

Actiepunten Convenant ZES

  1. Investeert, waar mogelijk, actief in zero emissie- en PIEK(city-)koeltrailers om transporteurs te voorzien van het nieuwste en ‘schoonste’ materiaal. Dit gebeurt voor de lange termijn, zoals bij jarenlange doorlopende huur, of voor piekmomenten zoals winkelbevoorrading met Pasen, Kerst, of het BBQ-seizoen.
  2. Is voor veel winkeldistributie transporteurs (o.a. Plus, Albert Heijn, Lidl en Aldi) de flexibele schil van het wagenpark. RTR werkt nauw samen met transporteurs om ook dit deel van het wagenpark zero emissie te maken.
  3. Is actief lid van TRTA en Transfrigoroute Holland. In beide verenigingen zal RTR zich inzetten om de transitie naar zero emissie (geconditioneerd) transport te agenderen en te versnellen, belemmeringen voor de branche te signaleren en oplossingsrichtingen te identificeren.
  4. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de eigen website en digitale nieuwsbrief en via de community Logistiek 010
  5. Communiceert naar achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?