Renault Groupe

Logo Renault Groupe
Convenantpartners

Renault Groupe is pionier en Europees marktleider in elektrisch rijden. Sinds de introductie van de 100% elektrische Renault ZOE in 2011 breiden we onze expertise op dit gebied steeds verder uit. Renault heeft het grootste productaanbod in personenauto’s en bedrijfswagens. Inmiddels zijn 350.000 Renault EV modellen wereldwijd verkocht met de Renault ZOE als meest populaire, elektrische auto in Europa. In het jaar 2022 is van ieder model een elektrische of een hybride versie leverbaar. De ambitie van Renault is een uitstootreductie van 50% COin 2030 (ten opzichte van 2010) en nul CO2  in 2050.

Met de rol als koploper heeft Renault Groupe ook in Nederland een grote ambitie. Niet alleen door de verkoop van elektrische modellen en de inzet van elektrische deelauto’s maar ook met het aanbieden van een oplossing die bijdraagt aan zowel de stabilisatie van het elektriciteitsnet als de gemakkelijkere integratie van hernieuwbare energiebronnen.

Met de levering van elektrische mobiliteit draagt Renault bij aan de ontwikkeling waar steden momenteel volop mee bezig zijn. Om die reden omarmen wij het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek van de Gemeente Rotterdam.

www.media.renault.nl

Actiepunten Convenant ZES

  1. Zal, afhankelijk van de hieronder genoemde acties, samen met de dealerorganisatie invulling geven aan haar actiepunten en de uitgangspunten van het convenant.
  2. Deelt met convenantpartners haar visie over de technische ontwikkelingen en mogelijkheden voor batterij-elektrisch en waterstof-elektrisch rijden.
  3. Deelt haar visie met convenantpartners over de randvoorwaarden voor EV’s, laadinfrastructuur, FCEV’s voor LCV en bepaalde Product Markt Combinaties waarbij ook raakvlakken zijn met de MaaS concepten (bijvoorbeeld LCV als deelauto).
  4. Participeert in overleggen over beschikbare emissieloze (bestel)wagens en hun specificaties, de I&W-subsidie en andere financiële prikkels om de overschakeling op elektrische bestelauto’s te stimuleren.
  5. Ondersteunt strategische processen voor overschakeling op elektrische bestelauto’s.
  6. Begeleidt klanten/wagenparkbeheerder met advies bij de realisatie van de juiste (toekomstbestendige) oplaadinfrastructuur.
  7. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de community Logistiek 010.
  8. Communiceert naar leden/achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?