Rabobank

Convenantpartners

Rabobank is meer dan een bank. In de eerste plaats zijn we een coöperatie – en daarmee onderscheiden we ons van andere banken. Want dankzij ons ‘coöperatieve bankieren’, kunnen we meer positieve invloed uitoefenen op mens en maatschappij. We helpen ondernemers met de uitdagingen en kansen van deze tijd. Dat doen we met kennis, netwerken en financiële oplossingen rondom onder andere verduurzaming en Zero Emissie Stadslogistiek. Het helpen versnellen van deze transitie is een gezamenlijke opgave. Inmiddels zijn we met ruim 43.000 medewerkers actief in 37 landen. In Nederland bedienen we particuliere en zakelijke klanten met een breed assortiment aan financiële producten en diensten.

Actiepunten Convenant ZES

  1. Stimuleert actief de duurzame transitie naar een emissievrij wagenpark actief door passende financieringsproposities in te zetten bij onze klanten/stakeholders.
  2. Helpt met financiering om de realisatie van laadinfrastructuur te vergemakkelijken.
  3. Draagt bij aan de propositie verduurzaming bedrijventerreinen vast te leggen in gebiedsgerichte Green Deals binnen de thema’s Energietransitie en Mobiliteit
  4. Neemt deze proposities periodiek mee in haar eigen nieuwsbrief voor het MKB en waar mogelijk op de website Rabo Electric en zal klanten en stakeholders hier actief op wijzen
  5. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de eigen website en digitale nieuwsbrief en via de community Logistiek 010.
  6. Communiceert naar achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?