PostNL

Logo PostNL
Convenantpartners

Wij zijn PostNL, de bezorgers van iedereen. Met onze post- en pakketbezorgers die overal komen, met ruim 3.800 PostNL-punten en met 11.000 brievenbussen zijn we altijd dichtbij. PostNL wil de favoriete bezorger zijn door het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om pakketten en post te verzenden en te ontvangen. Met de 50.000 collega’s die bij en voor ons werken staan we midden in de samenleving. Op een doordeweekse dag bezorgen we in de Benelux gemiddeld 900.000 pakketten en 6,8 miljoen brieven. We streven ernaar om zo duurzaam mogelijk te werken. Met veel loop- en fietskilometers in de bezorging, vernieuwende stadslogistiek en verdere elektrificering van ons transport. Daarom blijven we investeren in duurzamere activiteiten, omdat we geloven dat duurzaamheid onze license to operate is. We hebben onszelf een ambitieus doel gesteld om uiterlijk 2030 alle pakketten en brieven in de Benelux uitstootvrij te bezorgen in de last mile. Als tussenstap wil PostNL in 2025 in 25 binnensteden uitstootvrij bezorgen.

www.postnl.nl

Actiepunten Convenant ZES

  1. Onderzoekt hoe zij overlast kan verminderen in Rotterdam door o.a. vervoersbewegingen te reduceren in de consumentenlogistiek. Bijvoorbeeld door de inzet van verschillende duurzame oplossingen; o.a. diverse soorten (Licht) Elektrisch Vervoer, Pakket Brief Automaten, bezorging op safe places. De learnings van pilots in diverse steden zijn leidend voor het logistiek ontwerp in Rotterdam.
  2. Is bereid om pilots t.a.v. emissievrije stadslogistiek en het verminderen van overlast uit te voeren in Rotterdam in de aanloop naar 2025.
  3. Onderzoekt hoe PostNL hierin kan samenwerken met andere logistieke dienstverleners in Rotterdam.
  4. Is bereid om de gemeente actief te ondersteunen bij het realiseren van de ZES-zone.
  5. Onderzoekt hoe zij kan bijdragen aan het reduceren van vervoersbewegingen in Rotterdam van andere (niet post/pakket) stromen.
  6. Deelt, als koploper en ambassadeur, kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de community Logistiek 010 en themasessies in Rotterdam.
  7. Communiceert naar leden/achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?