PLUS Retail

Logo PLUS Retail
Convenantpartners

PLUS Retail is een coöperatie van trotse supermarktondernemers. Verspreid over het land heeft PLUS 270 supermarkten. Daarnaast is er een servicekantoor in Utrecht, zijn er regionale distributiecentra in Haaksbergen, Ittervoort en Hendrik-Ido-Ambacht, en een landelijk distributiecentrum in Middenbeemster.

PLUS is al zes jaar op rij uitgeroepen tot de ‘meest verantwoorde supermarkt’ van Nederland. Het MVO-beleid van PLUS richt zich op alle facetten van de bedrijfsvoering. Eén van de aandachtspunten is het milieu en het vergroenen van transport. Vanuit die gedachte neemt PLUS deel aan het Convenant ZES Rotterdam en draagt de supermarkt bij aan een schoner en duurzamer Rotterdam.

www.plus.nl

Actiepunten Convenant ZES

  1. Optimaliseert afleverschema’s in de huidige decentrale DC-opstelling om lege kilometers uit de keten halen.
  2. Reduceert het aantal ritten naar de PLUS-winkels in Rotterdam door de inzet van Twindeck trailers, die meer rolcontainers gelijktijdig kunnen vervoeren.
  3. Ontwikkelt afleverschema’s voor het centrale DC in Oss. Daarbij geldt het uitgangspunt dat per rolcontainer zo weinig mogelijk kilometers worden gereden, eventueel met meer inzet van twindecks.
  4. Zet vanaf vanaf het eerste kwartaal in 2021 voor de first mile – lange afstand transport naar de rand van de stad, buiten de ZES-zone – LNG vrachtauto’s in (met de intentie in een later stadium over te stappen op BIO-LNG) in, om de uitstoot ook buiten de stad te verminderen.
  5. Start in 2021 een onderzoek met vervoerders naar de beste optie voor emissievrij bevoorraden van de binnensteden.
  6. Intensiveert het “backhaulen” waarbij wordt onderzocht hoe om te gaan met de retour-emballage vanuit de winkels zonder extra kilometers toe te voegen.
  7. Deelt haar kennis, ervaring en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de eigen website en digitale nieuwsbrief en via de community Logistiek 010.
  8. Communiceert naar achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?