Picnic

Logo Picnic
Convenantpartners

Picnic bezorgt de boodschappen bij meer dan 500.000 huishoudens in Nederland en Duitsland. Picnic bezorgt gratis thuis zodat klanten niet hoeven te sjouwen en tijd overhouden voor leukere dingen.

Bij Picnic geloven we het leven makkelijker kunnen maken én tegelijk ook bijdragen aan een duurzame samenleving. Efficiëntie zit ons in het DNA, en dat zie je doordat we voedselverspilling tegengaan, super efficiënte routes rijden om congestie te verminderen, en de kilometers die we rijden dan ook nog eens elektrisch rijden.

Picnic doet mee aan het Convenant omdat we geloven dat we een betere service kunnen verlenen met een kleinere footprint als we samenwerken. De beste service voor iedereen, dat is ons doel.

www.picnic.nl

Actiepunten Convenant ZES

  1. Heeft de intentie om bezorgstromen te combineren, bijvoorbeeld door het meenemen van retourpakketjes bij het leveren van de boodschappen in Rotterdam.
  2. Onderzoekt de mogelijkheid om cross-docking hubs te creëren waar Picnic bepaalde infrastructuur kan delen, zoals laadinfrastructuur voor elektrisch vrachtauto’s, waarbij ook wordt bekeken of dit een enabler zou kunnen zijn voor het combineren van bezorgstromen.
  3. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de community Logistiek 010.
  4. Communiceert naar leden/achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?