Maas-De Koning

Convenantpartners

De visie van Maas-De Koning: Totaalleverancier en ideale meedenker voor mobiliteit in de breedste zin van het woord. Met de komst van de XBUS, breiden we ons EV gamma uit met deze volledig elektrische ‘Light Vehicle’ bedrijfswagen, waardoor we bij onze klanten een actieve bijdrage kunnen leveren aan het CO2 neutraal maken van hun wagenpark. De XBUS is het meest innovatieve en modulaire lichte voertuig ter wereld, met een maximale actieradius van ongeveer 600 km (o.a. d.m.v. zonnepanelen op het dak) en een laadvermogen van ongeveer 1.000 kg. Een conventionele elektrische auto is pas echt “groen” na ongeveer 40.000 km rijden. De XBUS bereikt dit al na ca. 10.000 km. Bovendien is het met ca. 98% bijna volledig recyclebaar. Dus niet alleen tijdens het gebruik, maar ook na het gebruik is deze auto goed voor het milieu.

www.mdekoning.nl

Actiepunten Convenant ZES

  1. Benoemt actief bij klanten/wagenparkbeheerders alle voordelen (ook financiële) van elektrisch vervoer en benadrukt de noodzaak om over te stappen.
  2. Deelt de belemmeringen die klanten ervaren om over te stappen op elektrisch vervoer.
  3.  Biedt naast elektrisch vervoer ook laadinfrastructuur aan bij klanten/wagenparkbeheerders.
  4. Maakt de keuze voor een elektrisch voertuig aantrekkelijker door bijvoorbeeld (introductie)premie’s, aantrekkelijke levertijden of andere voordelen.
  5. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de eigen website en digitale nieuwsbrief en via de community Logistiek 010.
  6. Communiceert naar achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?