Ligier

Convenantpartners

Ligier Professional, de marktleider in Europa op het gebied van LEV’s, voorziet o.a. de grote Europese postbedrijven van geavanceerde mobiliteitsoplossingen. Deze voertuigen zijn vanzelfsprekend elektrisch aangedreven en hebben miljoenen kilometers afgelegd, waardoor de betrouwbaarheid zich keer op keer bewezen heeft. Na jarenlange ervaring in de markt van postbezorging, is Ligier Professional nu klaar om op maat ontwikkelde transportvoertuigen aan andere branches te leveren. De LEV’S zijn niet alleen te koop, maar ook beschikbaar via lease-opties. Door compacte, elektrische voertuigen te ontwikkelen, willen zij een belangrijke bijdrage leveren aan het creëren van leefbare steden en het verminderen van milieubelasting.

Actiepunten Convenant ZES

  1. Brengt de voordelen van het gebruik van Light Electric Vehicles (LEV’s) en Cargobikes onder de aandacht en stimuleert de verkoop richting bedrijven. Door op maat mee te denken hopen zij de bewustwording te vergroten omtrent duurzame transportoplossingen.
  2.  Deelt actief ervaringen en kennis met betrekking tot het onderhoud van elektrische voertuigen en het groeiende belang van elektrische mobiliteit binnen Logistiek 010. Dit doet Ligier door efficiënte onderhoudsprocedures aan te bieden en de voordelen van elektrische mobiliteit te benadrukken, zoals lagere operationele kosten en een verminderde milieu-impact.
  3. Werkt mee aan het ontwikkelen van oplossingen voor LEV-specifieke verkeers- en laad- en losvragenvraagstukken.
  4. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de eigen website en digitale nieuwsbrief en via de community Logistiek 010.
  5. Communiceert naar achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?