HAVI

Logo HAVI
Convenantpartners

HAVI is een wereldwijd, particulier bedrijf dat zich richt op het innoveren, optimaliseren en beheren van de toeleveringsketens van toonaangevende merken. HAVI biedt diensten op het gebied van data analyse, verpakking, sourcing, supply chain management en logistiek en werkt samen met bedrijven om grote en kleine uitdagingen in de supply chain aan te pakken. HAVI, opgericht in 1974, heeft meer dan 10.000 mensen in dienst en bedient klanten in meer dan 100 landen. HAVI Nederland kenmerkt zich door de logistieke en Waste & recycling dienstverlening voor McDonald’s, KFC, BP, FiveGuys, VanderValk en Vapiano. Aansluiting bij Convenant ZES is in overeenstemming met de Science-based-targets (SBTI) doelstelling van HAVI om de CO2-uitstoot van haar activiteiten tegen 2030 met 40% per ton geleverde goederen te verminderen.

www.HAVI.com

Actiepunten Convenant ZES

  1. Is in 2020 bereid tot een pilot in Rotterdam met een elektrisch gekoelde, uitstootvrije, city-trailer om de effecten op geluidsbeleving en volledig elektrisch koelen te testen.
  2. Zal vanaf 2020 alle nieuwe trailers uitrusten met koelmotoren op een batterijpakket zodat afgekoppelde trailers tot 4 uur volledig stil en elektrisch, en dus uitstootvrij, kunnen draaien in Rotterdam.
  3. Introduceert in de HAVI vloot vanaf Q3 2021 een plug-in hybride die in de stadcentra 20 km volledig elektrisch kan rijden. Werkt daarvoor al mee met de gemeente Rotterdam aan een systeem voor handhaving van plug-in hybride vrachtauto’s met geofencing door middel van Scania Zone.
  4. Onderzoekt samen met Euser de mogelijkheid om vanuit Barendrecht een pilot uit te voeren om met een elektrische bakwagen (OEM) in Rotterdam volledig elektrisch (tailpipe & koelmotoren) KFC, Taco Bell, VALK, Vapiano & Five Guys te beleveren vanaf 2022.
  5. Is bereid tot een pilot in Rotterdam met alternatieve levervensters voor schone en stille voertuigen om deze efficiënt in te kunnen zetten (denk aan nachtleveringen, zeer-vroege ochtend leveringen of late-avond).
  6. Onderzoekt of het op lange termijn samen met Scania haalbaar is om een pilot met een op waterstof aangedreven truck te testen in distributie in Rotterdam.
  7. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de community Logistiek 010.
  8. Communiceert naar leden/achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?