Gemeente Rotterdam

Logo Gemeente Rotterdam
Convenantpartners

Samen rijden we Rotterdam Elektrisch

Een gezonde, aantrekkelijke en schone stad; dat is waar we in Rotterdam van dromen én aan werken. Daarom gaan we voor schone mobiliteit. Het is goed voor de luchtkwaliteit, het leefklimaat en de gezondheid van Rotterdammers en het maakt het fijner om te leven, te verblijven en te werken in de stad. Ook draagt het bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Zo maken we de stad duurzaam en toekomstbestendig.

Rotterdam moedigt bewoners, bedrijven en bezoekers aan om gebruik te maken van vervoer zonder uitstoot. Bijvoorbeeld door elektrisch vervoer en deelmobiliteit te stimuleren en samen met bedrijven het vervoer van goederen in de stad efficiënter en schoon te maken. Maar ook door ervoor te zorgen dat in 2030 alle voertuigen van de gemeente schoon zijn, zodat werkzaamheden zoals het ophalen van afval efficiënt en schoon gebeuren. En door voertuigen op waterstof in te zetten als oplossing voor het zwaardere segment.

De overgang naar schoon vervoer maken we aantrekkelijk met een dekkend netwerk van laadpunten, door allerlei soorten elektrische vervoersmiddelen in de stad te stimuleren en door voordelen te bieden voor elektrisch rijders.

Meer weten? Kijk op www.rotterdam.nl.

De gemeente Rotterdam heeft zich als zowel convenant- als organiserend partner gecommitteerd aan een uitgebreid aantal actiepunten. Zie voor de volledige lijst het Convenant ZES.


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?