Erasmus MC

Logo Erasmus MC
Convenantpartners

Een van de ambities van het Erasmus MC is ‘het omarmen van de doelstellingen van de Verenigde Naties’, de United Nations Sustainable Development Goals (UN-SDG’s). Met de ondertekening van Convenant ZES leveren wij, als grote werkgever van Rotterdam, een belangrijke bijdrage aan de realisatie van het ‘Rotterdams klimaatakkoord’ en de VN-doelstellingen ‘Goede gezondheid en Welzijn (SDG 3), ‘Duurzame steden en gemeenschappen’ (SDG 11) en ‘Klimaatactie’ (SDG 13).

Dat doen wij door gebruik te maken van emissievrije transportmiddelen en onze leveranciers hierop te wijzen. Daarnaast gaan wij verder met de implementatie van onze mobiliteitsaanpak waarbij we de auto zoveel mogelijk laten staan en kiezen voor OV, fietsen en lopen.

www.erasmusmc.nl

Actiepunten Convenant ZES

  1. Onderzoekt of eigen transportmiddelen en het transport van distributiecentrum Barendrecht naar Erasmus MC omgeschakeld kunnen worden naar emissievrije voertuigen.
  2. Daagt leveranciers, bestaande en nieuwe aannemers en onderhoudsfirma’s met eigen transportfaciliteiten (waarop het Erasmus MC via aanbestedingen invloed heeft) uit om hun leveringen emissievrij uit te voeren.
  3. Dringt (solo) autogebruik de komende jaren tot een minimum terug door medewerkers op basis van een mobiliteitsplan (actiehouder directie Human Resources) te laten reizen.
  4. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de community Logistiek 010.
  5. Communiceert naar leden/achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?