DPD Nederland

Logo DPD Nederland
Convenantpartners

DPD Nederland is een onderdeel van de internationale DPDgroup, Wij zijn de op één na grootste speler op de Europese markt van pakketverzenders.

We werken continu aan nieuwe milieuvriendelijke manieren om pakketten te verzenden en reduceren onze CO2 uitstoot in lijn met onze milieudoelstellingen. Wat we niet kunnen reduceren, compenseren wij volledig om klimaatneutrale pakketbezorging te waarborgen.

Onze Green Strategy richt zich op zero emission pickup and delivery in de dertig grootste steden van Nederland in 2025, waaronder Rotterdam. Om onze doelen te realiseren is samenwerking met- en leren van onze stakeholders essentieel. Daarom doen wij mee aan het convenant.

www.dpd.com

Actiepunten Convenant ZES

  1. Ontwikkelt en evalueert de City Store Rotterdam. De City Store is een minihub in de stad waarmee het aantal ritten in de stad gereduceerd wordt en de ritten met kleinere emissievrije voertuigen uitgevoerd worden.
  2. Plaatst Parcel lockers in Rotterdam t.b.v. ritreductie.
  3. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de community Logistiek 010.
  4. Communiceert naar leden/achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?