CARU Containers

Convenantpartners

CARU verhuurt en verkoopt zeecontainers voor maritiem of lokaal gebruik. Inkoop van gebruikte containers betreft voornamelijk containers die rederijen afstoten. Inkoop van nieuwe containers gebeurt bij containerfabrieken in Azië die ook voor de maritieme sector produceren. Daarom is CARU onderdeel van de waardeketen shipping, een keten die snel moet verduurzamen. Daarnaast is CARU een grote opdrachtgever van wegtransport, een sector verantwoordelijk voor 15% van de CO2-uitstoot in de EU.

CARU is ervan overtuigd dat ze nu moeten verduurzamen om een toekomst te hebben in de industrieën waar CARU afhankelijk van is, voor inkoop en de sectoren waar ze aan leveren. Daarnaast is CARU ervan bewust dat ze medeverantwoordelijk zijn voor het creëren van een gezonde en toekomstbestendige leefomgeving, internationaal maar zeker ook in de regio Rotterdam.

www.carucontainers.com

Actiepunten Convenant ZES

  1. Plaatst een snel-lader (250kw) op ons depot zodat zero emissie vervoerders die voor ons rijden tijdens het laden/lossen kunnen bijladen.
  2. Versnelt de transitie naar zero emissie transport in de markt door een oplopend percentage van onze transport orders te gunnen aan zero emissie vervoerders. In 2025 is al ons transport binnen de ZES-zone emissievrij en in 2030 al ons transport binnen Nederland.
  3. Vervangt uiterlijk in 2023 het wagenpark (personenauto’s) voor 100% elektrische auto’s of waterstof auto’s.
  4. Faciliteert groene laadinfrastructuur op kantoor inclusief opslag van zonne-energie in een batterij voor de elektrische auto’s van onze medewerkers en gasten.
  5. Zet uiterlijk in 2025 alleen emissievrije machines zoals heftrucks en containertrucks in op onze eigen depots.
  6. Gaat partnerschappen met klanten en leveranciers aan om de uitstoot van logistiek verder te verminderen waarbij we de bestaande modus operandi bespreekbaar maken.
  7. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de community Logistiek 010.
  8. Communiceert naar leden/achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?