Ayvens

Convenantpartners

Ayvens is marktleider in autoleasing in Nederland. Vanuit de missie om slimmer, schoner en veiliger te rijden geven wij vorm aan onze strategie. Met ruim 20.000 bedrijfswagens in onze vloot zijn wij een grote speler in de markt en hebben de acties die wij ondernemen op het gebied van verduurzaming veel impact. In onze dagelijkse gesprekken met ondernemers informeren wij over de aankomende veranderingen en het toenemende belang van verduurzaming van de bedrijfswagenvloot. Vervolgens adviseren we per ondernemer hoe zij hier het beste mee om kunnen gaan. Ayvens neemt deel aan dit convenant om zo ondernemers in de regio Rotterdam goed te adviseren en bij te dragen aan een succesvolle implementatie van de zero emissie zone.

Actiepunten Convenant ZES

  1. Ondersteunt ondernemers in het verduurzamen van mobiliteit. We geven breed advies over de totale supply chain waarbij verder wordt gekeken dan enkel het inwisselen van een diesel bedrijfswagen voor een EV. Ook de inzet van e-Cargo bikes en Light Electric Vehicles (LEV) maken deel uit van het advies en aanbod.
  2. Draagt actief bij aan evenementen ter bevordering van de informatievoorziening aan ondernemers.
  3. Biedt ondernemers, die nu niet in staat zijn een elektrische bedrijfswagen aan te schaffen, eerst de mogelijkheid krijgen om een ‘schone’ EURO6 diesel bedrijfswagen te bestellen. Hiermee kan de ondernemer tot 1-1-2028 de binnenstad in. Indien er in de tussentijd een geschikte elektrische bedrijfswagen op de markt komt, kan de ondernemer de diesel bedrijfswagen kosteloos inleveren en een elektrische bedrijfswagen gaan leasen. Op deze wijze helpen we ondernemers hun vloot te verduurzamen in het tempo dat voor hen mogelijk is.
  4. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de eigen website en digitale nieuwsbrief en via de community Logistiek 010.
  5. Communiceert naar achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

 

 


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?