ABB

Logo ABB
Convenantpartners

ABB legt de basis voor een toekomst van slimmere, betrouwbare en emissievrije mobiliteit, voor iedereen en overal toegankelijk. ABB biedt een totale EV-laadoplossing van compacte, hoogwaardige AC-wallboxen, betrouwbare DC-snellaadstations met robuuste connectiviteit tot innovatieve on-demand laadsystemen voor elektrische bussen, we implementeren infrastructuur die voldoet aan de behoeften van de volgende generatie slimmere mobiliteit.

Aangesloten opladers van ABB Ability ™ maken snelle wereldwijde service en proactief onderhoud mogelijk. ABB heeft jarenlange ervaring met het creëren, installeren en onderhouden van laadinfrastructuur, waaronder verschillende landelijke laadnetwerken.

www.abb.com

Actiepunten Convenant ZES

  1. Organiseert samen met de gemeente Rotterdam en andere convenant partners één maal per jaar een event waarin ABB aan in de regio Rotterdam gevestigde of actieve bedrijven de staat van de E-mobility industrie presenteert en specifiek ingaat op thema’s rondom laadinfrastructuur en elektrische energie in de brede zin van het woord.
  2. Kan helpen met financiering om de realisatie van laadinfrastuctuur te vergemakkelijken.
  3. Speelt een actieve rol bij de realisatie van multimodale of cross-docking oplossingen opdat de ZES infrastructuur optimaal gebruikt wordt en zowel aan de bedrijven als de bewoners van Rotterdam ten goede komt.
  4. Acteert als contactpersoon naar EV-fabrikanten en realiseert in samenwerking met die fabrikanten plug-and-play voertuig-laadinfra combinaties.
  5. Kan toegang tot consultancy en ontwerpdiensten verzorgen voor het realiseren van city&mobilteitshubs en logistieke ontkoppelpunten, specifiek op de thema’s smart building, smart energy en e-mobility voor de logistieke sector.
  6. Heeft kennis en producten om de impact van ZES op het lokale elektriciteitsnetwerk te optimaliseren.
  7. Heeft kennis en producten in portfolio om voor logistieke bedrijven en hubs de toegang tot de flexibele elektriciteitsmarkten te realiseren.
  8. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de community Logistiek 010.
  9. Communiceert naar leden/achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?