A.S. Watson Health & Beauty Benelux

Logo A.S. Watson Health & Beauty Benelux
Convenantpartners

A.S. Watson Health & Beauty Benelux bestaat uit de drogisterijketens Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper. Met meer dan 1400 winkels in de Benelux, waarvan 39 in Rotterdam, staan wij midden in de maatschappij. Daarom voelen wij ons verantwoordelijk om actief bij te dragen aan een gezonde planeet en leefbare steden voor onze klanten en collega’s.

In het project ‘Green Arrow’ gaan wij samen met Cornelissen, ondersteund door de Hogeschool Rotterdam, aan de slag met het ontwikkelen van een roadmap voor het emissievrij bevoorraden van onze winkels in Rotterdam.

Actiepunten Convenant ZES

  1. Onderzoekt samen met Cornelissen Transport de mogelijkheden tot het “zero emissie” bevoorraden van de A.S. Watson winkels in Rotterdam. Hier zal kennis en inzicht worden vergaard van de mogelijke oplossingen voor duurzame stadsdistributie die nodig zijn om de oplossing ‘uitvoerbaar’ te maken. Een van de mogelijke oplossingen die in elk geval nader onderzocht wordt is het emmissievrij bevoorraden van de filialen in de last mile door gebruik te maken van een ‘transitiepunt’ in de buurt van de ZES-zone. De mogelijkheid om naast Rotterdam ook Den Haag te kunnen bevoorraden zal ook onderzocht worden. In alle oplossingen blijft het van belang om zo effectief mogelijk te bevoorraden, op de gewenste tijden, tegen zo laag mogelijke kosten, met de hoogst mogelijke service.
  2. Onderzoekt samen met Cornelissen Transport de mogelijkheid om ook in de first mile – tussen het distributiecentrum Heteren en het transitiepunt – de uitstoot te verminderen en de beladingsgraad te verbeteren.
  3. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de community Logistiek 010.
  4. Communiceert naar leden/achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?