Woonbron op weg naar nul

Een medewerker van woningcorporatie Woonbron staat naast zijn zwarte Opel Vivaro bus.

Woningcorporatie Woonbron bezoekt geregeld huurders in Rotterdam en omgeving, bijvoorbeeld om een raam te vervangen of de boiler te controleren. Met zo’n 80 dieselbussen valt er bij het bedrijf nog genoeg te verduurzamen. Medewerker Facility, Denise Valentijn, vertelt: “Daarom hebben we gebruik gemaakt van het probeeraanbod, dat erg goed is bevallen. We willen graag meer pilots doen met elektrisch vervoer.”   

 

Waarom vinden jullie het belangrijk om over te stappen op elektrisch vervoer? 

“Aan de ene kant wordt het een verplichting met de invoering van de emissievrije zone, maar we werken sowieso aan vergroening van ons bedrijf. Met een groep collega’s is het Green Team opgezet. Dit team wil collega’s meer bewustmaken van duurzaamheid in het werk en duurzame projecten laten starten, onder andere via e-learnings en workshops.” 

 

Welke stappen hebben jullie al gezet naar nul? 

“Zodra leasecontracten aflopen, zorgen we dat het vervangend vervoer elektrisch wordt. Zo hebben we sinds eind vorig jaar bij de regiokantoren meer dan 15 benzine bedrijfsauto’s vervangen voor de elektrische Renault Twingo. Ook doen we met een pilot mee vanuit de gemeente, met deelvervoerder Amber Mobility, om te zien of we meer gebruik kunnen maken van zuinige deelauto’s.” 

 

Wat wordt de volgende stap?

“In 2028 moet al ons vervoer zoveel mogelijk elektrisch zijn. Daarna is er een overgangsperiode om de laatste stappen richting nul uitstoot te zetten. Op dit moment zijn we nog zoekende naar de beste oplossing. We hopen een nieuwe pilot te doen met elektrisch vervoer. Het liefst voor meerdere collega’s die met de klusbussen rijden en voor een langere periode.”  

 

Zelf ontdekken hoe elektrisch vervoer het verschil maakt? Probeer nu gratis en vrijblijvend schoon vervoer uit via Logistiek010.

 


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van: