Bij restaurants in de binnenstad is het een bekend tafereel: elke tien minuten stopt er een busje voor de deur, vaak met slechts één kratje vlees, kaas of champagne. Volgens TringTring kan dit anders. “Er zijn zoveel vervoersbewegingen in de stad die niet nodig zijn. Die kunnen heel mooi met de fiets”, zegt Jesse van Doggenaar, operationeel manager van TringTring.
TringTring is pionier in horecaleveringen met elektrische bakfietsen en heeft zijn roots in Amsterdam. Vanuit hubs aan de rand van de stad nemen zij de last mile logistiek over van leveranciers.
Met de komst van de zero-emissiezone is TringTring voor veel ondernemers een logische partner geworden. In Amsterdam werken ze al samen met meer dan 50 horecabedrijven om verse producten te leveren. Denk hierbij aan producten van gespecialiseerde leveranciers zoals kaas- en wildhandelaren. Inmiddels is het bedrijf actief in Rotterdam, Haarlem, Utrecht en Den Haag.
Minder opstoppingen, minder gedoe, blije klanten
De bakfietsen hebben een laadcapaciteit van 80 kilo en kunnen tot acht kratten vervoeren, ideaal voor verse en gekoelde producten. Het resultaat: minder opstoppingen, minder gedoe én blije klanten. “Leveranciers besparen tijd en brandstof. Ze droppen hun vracht bij ons en wij doen de rest”, legt Jesse uit.
Een maand lang de wereld rondfietsen
“Onze elektrische gekoelde bakfietsen brengen alles wat vers is de stad in. Het werkt snel, efficiënt en zonder overlast voor het verkeer”, vertelt Jesse. “Bovendien zorgen deze leveringen voor een aanzienlijke besparing van CO2-uitstoot. Per maand besparen de bakfietsen tot 600.000 kilogram CO2 en fietsen we qua kilometers de wereld rond met zijn allen.”
Met het initiatief ‘ToetToet wordt TringTring’ werkt TringTring samen met gemeentes en belangenverenigingen om de logistiek in de binnenstad verder te verduurzamen. Jesse: “De zero-emissiezone zien wij niet als probleem, maar als kans. Samen zorgen we ervoor dat ondernemers er geen last van hebben.”