Schoner rijden door chauffeurswedstrijd

Een animatie met een vrachtwagen en de tekst 'beste chauffeur van rotterdam'

Dit jaar kunnen chauffeurs in en rondom Rotterdam gekroond worden tot ‘De beste chauffeur van Rotterdam’. Hoe verwerven zij deze eretitel? Door mee te doen aan de enige echte Rotterdamse chauffeurswedstrijd. Wat de chauffeurswedstrijd is, hoe chauffeurs mee kunnen doen én hoe een van de partners van Green Deal hier mee bezig is, lees je hier!

De wedstrijd

In 2016 vindt de Rotterdamse chauffeurswedstrijd plaats. Hierbij gaat het er niet om wie het hardst rijdt, maar wie het zuinigst rijdt. Dat wordt gemeten met behulp van een gratis app die wordt gekoppeld aan het in-car systeem van de vrachtwagen of bestelbus. De app meet de prestaties van de chauffeur en vergelijkt die met het rijgedrag van chauffeurs in de regio. De chauffeurs die het zuinigst rijden, gaan eind dit jaar de strijd aan om de titel. De selectie gebeurt in drie voorrondes. De eerste voorronde is al gestart. Maar chauffeurs kunnen zich nog inschrijven voor de tweede en de derde voorronde. Die starten op 1 april en 1 juni 2016.

Waarom een chauffeurswedstrijd?

De gemeente Rotterdam hecht veel waarde aan schone en gezonde lucht in de binnenstad. De doelstelling van Green Deal 010 is niet voor niets: zero emission in 2020. En om dat te halen hebben we de inzet van alle chauffeurs in en om de stad nodig. Hoewel zuinig rijden bij Green Deal voorop staat, heeft het natuurlijk nog meer voordelen! Zuinig rijden betekent namelijk ook minder brandstofverbruik. Door mee te doen met de chauffeurswedstrijd bespaart u dus ook een hoop geld.

Wilt u uw bedrijf inschrijven aanmelden voor de chauffeurswedstrijd? Scroll dan snel naar beneden!

De chauffeurswedstrijd bij DHL

Bij DHL zijn de voorbereidingen op de chauffeurswedstrijd in volle gang. Zo’n 90 koeriers zijn uitgerust met een app van CGI die hun rijgedrag van minuut tot minuut monitort. De koerier die het best uit de test komt, gaat meedoen de chauffeurswedstrijd en dingt mee naar de titel ‘Beste chauffeur van Rotterdam’. Mario Engelbrecht, projectleider Operations bij DHL: ‘Voordat we met de app startten, wisten onze koeriers niet goed hoe zuinig rij reden. Simpelweg omdat het niet werd gemeten. In het begin schrokken sommigen best wel van hun rijgedrag. Maar dat is ondertussen behoorlijk verbeterd.’

Competitie werkt

Engelbrecht: ‘Bij ons op kantoor hangen grote beeldschermen waarop we het rijgedrag van onze koeriers laten zien. En dat werkt als een trein! Als koeriers terugkomen van hun route rennen ze bijna meteen naar het beeldscherm om te checken hoe ze die dag hebben gepresteerd.’ Michel van den Bulk, koerier bij DHL, vertelt: ‘Als je met de app rijdt, start je iedere dag met 100 punten. Hoe zuiniger je rijdt, hoe minder punten je verliest en hoe hoger je eindigt in de competitie. Ik vind het leuk om uit te blinken en mij zo te onderscheiden van mijn collega’s. Sinds ik de app gebruik ben ik daardoor een stuk zuiniger gaan rijden. En dat zie ik ook terug in mijn scores.’


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?