Peulen op weg naar nul

De werklplaats van Peulen met machines voor het bewerken van hout, kunststof en licht metaal

Peulen levert machines voor het bewerken van hout, kunststof en licht metaal. Vanuit Rotterdam-Alexander rijdt het bedrijf door heel Nederland en Vlaanderen voor service, onderhoud en keuringen. Directeur René Peulen heeft verduurzaming, onder andere van het wagenpark, hoog op de agenda staan. “Een beter milieu is het belangrijkste maar het heeft absoluut ook financiële voordelen.”

 

Wat is jullie drijfveer op weg naar nul?

“Ik ben in de allereerste plaats voor zo duurzaam mogelijk ondernemen. Wij verbrandden het houtafval al op een duurzame manier, hebben LED-verlichting en een warmtepomp en zijn van plan zonnepanelen aan te schaffen. Dat laatste maakt onze overstap naar een elektrisch wagenpark nog interessanter.”

 

Welke stappen hebben jullie al gezet?

“We hebben drie bestelbussen. Een daarvan is al elektrisch, een oudere bus met een beperkt bereik. Nu hebben we via het probeeraanbod van de gemeente de nieuwste versies elektrische bestelbussen geprobeerd. Dat beviel uitstekend en de actieradius is enorm verbeterd. De order voor twee busjes is geplaatst, nu is het wachten op de levering zodat we straks volledig elektrisch rijden.”

“Elektrisch rijden vergt weinig onderhoud, en dat betekent ook weinig onverwachte kosten.”

 

Wat vind je het grootste voordeel?

“Weinig onderhoud, dat vind ik echt een voordeel want zo staan we niet voor onverwachte kosten. En kijk je naar de Total Cost of Ownership, dan verdien je de investering terug. Er zijn subsidies beschikbaar en straks met onze zonnepanelen is de ‘brandstof’ gratis. Voor mij is schone logistiek echt vanzelfsprekend.”

 

Wil je ook een stap zetten op weg naar nul? Probeer nu gratis en vrijblijvend schoon vervoer uit via Logistiek 010

 

www.peulen.nl


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van: