Magazijn op bouwplaats voor minder ritten

Blauwe bestelbus met bestuurder

Breur ijzerhandel is al bijna 95 jaar dé Rotterdamse groothandel voor aannemers. Dit familiebedrijf draagt rentmeesterschap voor de wereld hoog in het vaandel. “Vanzelfsprekend dragen wij bij aan een schone en leefbare stad en omgeving.” Voor hun klanten levert Breur een lokaal magazijn met materialen op de bouwplek zelf.

Breur is gevestigd in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda en Den Haag, met een assortiment van meer dan 50.000 artikelen. Dit varieert van gereedschap en bevestigingsmateriaal tot kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen en wordt door het hele land geleverd.

Hyperlokaal magazijn

Bij bouwprojecten zijn veel (bij)bestellingen niet altijd op voorhand te voorzien. Om ritten door de stad toch te beperken, heeft Breur een simpele maar uiterst effectieve oplossing bedacht: een hyperlokaal magazijn. “We plaatsen kosteloos een container op een bouwterrein en bevoorraden deze maximaal eens per week”, vertelt directeur Petra Breur. “De bouwvakkers hoeven niet meer met de klusbus de stad in en wij verminderen drastisch onze ritten doordat we niet meer voor iedere bestelling op en neer rijden.”

container met bedrukking van Breur

Ook voor andere leveranciers

Het is een van de actiepunten uit het convenant ZES waar deze partner van Logistiek 010 zich aan gecommitteerd heeft: samenwerken in de keten voor het slimmer aanleveren van goederen op locaties in Rotterdam. Breur zet met dit initiatief de deur open voor andere leveranciers. Ook andere partijen kunnen hun voorraden kwijt in de bouwbox. “We zien de containers als service én als ondersteuning naar onze klanten om stappen te zetten op weg naar nul. Dat hoeft niet beperkt te blijven tot alleen onze onderlinge relatie.”

Vertegenwoordigers van Breur brengen dit initiatief steeds verder onder de aandacht. “We trekken hierin samen op met de klant. Zeker als de ruimte op een bouwterrein beperkt is, overleggen we wat er precies op welk specifiek moment wordt aangeleverd zodat alle leveringen goed op elkaar zijn afgestemd.”

Kwaliteitsgarantie

Het aanleveren van de voorraden door Breur gaat op termijn ook helemaal elektrisch gebeuren: van de veertien bussen uit het wagenpark van Breur zijn er nu twee volledig elektrisch. “Als familiebedrijf staan we voor kwaliteit. Daar hoort ook bij dat we onze bijdrage leveren aan een schone stad door CO2-uitstoot te verminderen. We hebben ons daar jaren geleden al voor laten certificeren.”


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?