Efficiënt rijden en klanten ruilen

Een man in een auto bekijkt een scherm van een ipad

Hageman is specialist in het aanleggen van beveiligings- en elektrotechnische installaties. Concreet gaat het om inbraakbeveiliging, branddetectie, camerabeveiliging, toegangscontrole, noodverlichting, zonnepaneel beveiliging, elektrotechnische installaties en keuringen-inspecties aan de betreffende installaties. Het bedrijf bestaat al 87 jaar een heeft als motto: ”Voorop lopen door investering, klantgerichtheid en innovatie”. Sebastiaan Hageman is trots op zijn bedrijf. “We zijn altijd in ontwikkeling. De thema’s die nu centraal staan zijn verduurzaming en efficiëntie. Daar willen we het verschil mee maken en de eerste stappen zijn al gezet.”

Minder rijden

Daartoe heeft  Hageman ingevoerd dat de monteurs werken met mobiele werkbonnen. Dankzij de ERP- en mobiele software kunnen zij de werkbonnen overal inzien. Hageman: “Zo’n systeem vergt wel een investering, maar het resultaat mag er zijn: een efficiëntere en duidelijkere werkwijze.”
De ERP software neemt de monteur stap voor stap mee door het proces. Er wordt dus altijd één standaardprocedure doorlopen, anders is de mobiele werkbon niet af te sluiten. Het werk verloopt hierdoor meer gestroomlijnd. De voordelen zijn evident: monteurs hoeven niet eerst naar de zaak te rijden maar krijgen met de mobiele werkbon alle benodigde informatie. Zo kunnen ze direct vanuit huis naar de klant gaan. Het is zelfs mogelijk om de klant op afstand te helpen. Dan is reizen helemaal niet meer nodig.
Hoe reageerden medewerkers op de verandering? “Eerlijk is eerlijk,” zegt Hageman, “ze moesten er in het begin wel aan wennen. Sommigen waren terughoudend. Inmiddels werken ze er volop mee en zien ze dat het hun werk een stuk efficiënter maakt. Daarbij wordt er goed naar de medewerkers geluisterd en worden hun terugkoppelingen meegenomen in de verdere optimalisatie van het systeem.

Schoner rijden

“Na het zo min mogelijk rijden is de volgende stap om de kilometers die je maakt zo schoon mogelijk te rijden,” vertelt Hageman. “Enkele monteurs gaan nu al carpoolen waardoor er efficiënter wordt gereden. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden van het elektrisch rijden om zo bij te dragen aan de vermindering van de CO? uitstoot.”

Klanten ruilen

Daarnaast heeft Hageman de ambitie om samen met collega bedrijven klanten te ruilen. Hageman: “Onze klanten die gevestigd zijn in andere regio’s worden dan overgenomen door collega-installateurs ter plekke. En andersom natuurlijk! Dat scheelt kilometers, het draagt bij aan CO2 reductie en voor de klant is er het voordeel van lagere voorrijkosten.”
Zo pakt Hageman als kleine onderneming de zaken groots aan, met een efficiëntere en meer duurzame aanpak als resultaat. En dat is beter voor iedereen.


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?