De Kaashoeve op weg naar nul

Medewerkster Annita 't Hoen met haar fiets aan de hand voor de winkel van De Kaashoeve in Rotterdam.

De Kaashoeve mag met recht dé kaasspecialist van Rotterdam genoemd worden. De kaasspecialist heeft twee filialen, een op de Oude Binnenweg en een in het Scheepsvaartkwartier. Hier worden de maaltijden bereid en gaan een heel aantal bestellingen per week de deur uit. Dat gaat deels nog met een brandstofauto, maar als het even kan met de fiets. Via de gemeente maakte De Kaashoeve gebruik van een elektrische vrachtfiets.

 

Wat was jullie motivatie om de elektrische vrachtfiets te proberen?

“We rijden heel wat op en neer tussen onze beide winkels”, vertelt medewerkster Annita ’t Hoen. “En dan zijn er natuurlijk nog de leveringen aan bedrijven, winkels en vooral restaurants. Dat doen we steeds meer op de fiets, want in de binnenstad is er met de auto vaak geen doorkomen meer aan. De vrachtfiets leek ons ideaal omdat we dan meer kunnen vervoeren, en ook het gekoeld houden van de kazen is makkelijker.”

“Met de fiets door Rotterdam hebben we geen last van verkeersdrukte en opstoppingen.”

Hoe beviel dat?

“De vrachtfiets die wij geprobeerd hebben, was het nog niet helemaal. Te groot en te zwaar voor onze bestellingen. Wij zijn beter geholpen met een lichtere en kleinere fiets waar we ook op de drukke fietspaden mee overweg kunnen. Daar gaan we komend jaar dus zelf naar op zoek, want de ZES-zone komt steeds dichterbij. Dan moeten we de stap gemaakt hebben.”

 

Hoe gaan jullie nu verder?

“Totdat we de ideale vrachtfiets gevonden hebben, breng ik de bestellingen rond op mijn eigen elektrische fiets. Daarmee kom ik ook een heel eind. De maaltijden blijven we vooralsnog vervoeren met de auto. Vervolgens zullen we kijken hoe we onze toeleveranciers kunnen meekrijgen in de stappen op weg naar nul, zodat leveringen niet in gevaar komen. Want we willen natuurlijk wel onze kwaliteit als dé kaaswinkel van Rotterdam behouden.”

Ben jij ondernemer in Rotterdam en wil je eens ervaren hoe het is om elektrisch te rijden? Ga dan naar deze pagina en vraag direct een gratis adviesgesprek aan. We bespreken dan ook meteen welk elektrisch vervoer jij kunt uitproberen.

 


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?